avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv munca nivel national aplicabil pt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv munca nivel national aplicabil pt salariatii MapN ?

Buna ziua,
Sotia mea este salariata civil la o unitate MapN. In luna septembrie urmeaza sa nasca asa ca a fost la resurse umane sa intrebe cum trebuie sa procedeze pentru a beneficia de un salariu mediu pe unitate conform art. 51 lit. c din Contractul Colectiv de Munca la Nivel Nationale pe anii 2007-2010. Acolo i s-a raspuns ca nu va beneficia de acest salariu pt ca MapN nu a semnat acest contract. Este posibil asa ceva pt ca eu stiam ca acesta este aplicabil pt toti salariatii si angajatori nu in functie de cine il semneaza sau nu. Intrebarea nr. 2 este daca ea nu poate beneficia de aceasta prevedere pot fi eu benefiarul daca unitatea la care lucrez a semnat acest contract?
Cel mai recent răspuns: aleksutzu , utilizator 21:57, 30 Iunie 2009
Contractul colectiv de munca se aplica tutror salariatilor atit din sectorul public cit si din cel privat, indiferent daca angajatorul a semnat sau nu acest contract.
Daca angajatorul sotiei dumneavoastra refuza sa-i plateasca banii respectivi, va puteti adresa instantei de judecata respectiv, Tribunalului din raza localitatii in care locuiti.
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc pt raspunsuri. E clar acum.
In urma celor discutate aici am formulat o cerere catre angajator pentru un punct de vedere in urma careia am primit urmatorul raspuns:
"In conformitate cu art.100 (1) din contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010, emis de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, publicat in M.Of. nr. 5 din 29.01.2007, ramurile de activitate pentru care se vor incheia contracte colective de munca sunt cele prevazute in anexa nr.4 a contractului mentionat anterior.
Potrivit acestei anexe, Ministerul Apararii Nationale nu este cuprins in lista ramurilor pentru care se incheie contracte colective de munca. Ca urmare, Contractul colectiv de munca, unic la nivl national pe anii 2007/2010 nu se aplica la nivelul Ministerului Apararii Nationale."
In urma lecturarii acestui articol eu inteleg exact invers si anume ca acele ramuri de activitate care nu sunt specificate in anexa 4 nu pot incheia contracte colective de munca la nivel de ramura si conform art.100 alin.3, aceste categorii intra sub incidenta prevederilor contractului colectiv de munca la nivel national. Am dreptate sau interpretez eu gresit legea?

Alte discuții în legătură

Daca are studii superioare danu21 danu21 Ib cazul in care angjez o persoana cu studii superioare dar postul respectiv nu necesita studiile superioare mai e nevoie sa il incadrez cu salar de ... (vezi toată discuția)
Personal militarizat ContSters48647 ContSters48647 care este reglementarea legala care defineste termenul de personal militarizat? (vezi toată discuția)
Prima pentru nasterea copilului la militari gothic3 gothic3 Buna ziua As dori sa stiu daca art. 51 lit. c din CCMN pe 2007 -2010 este valabil si la cadrele militare ( subofiter MI ) Daca CCMN are valabilitate si ... (vezi toată discuția)