avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul cash
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul cash

Bună ziua,
Știu că pot cere angajatorului ca plata drepturilor salariale să fie făcută cash.
Dacă este așa vreau să știu care este procedura pentru a face acest lucru și dacă îl pot obliga în cazul în care refuză.

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 6 Noiembrie 2014
Din interpretarea textului de lege - art.166 alin.2 C.mun. "Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar" - reiese ca regula in materie de plata a salariului este plata cash si exceptia ar fi plata prin virament bancar.
freeelis a scris:

Din interpretarea textului de lege - art.166 alin.2 C.mun. "Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar" - reiese ca regula in materie de plata a salariului este plata cash si exceptia ar fi plata prin virament bancar.

Bun, asta știam dar credeam să s-a mai modificat de cânt a fost publicată legea.
Și care ar fi procedura prin care să-i cer acest lucru? Pentru că prin discuții a refuzat acest lucru. Ar trebui să fac o cerere scrisă către acesta? Și dacă refuză aș putea să mă adresez către ITM sau îl pot obliga în vre-un fel?
In niciun caz nu solicitati doar verbal acest lucru. Adresati o cerere scrisa angajatorului dvs., prin care solicitati acest lucru, iar daca refuza, va puteti adresa organelor indrituite -ITM- pentru remedierea situatiei. De ,,obligat,, il puteti ,,obliga,, doar legal.
Si care ar fi textul de lege pe care se poate sustine o astfel de obligatie , daca i-ar solicita angajatorul sa-l prezinte?
Poate nu a fost corect pus termenul de ,,obligare,, dar in mod sigur, nu vi se poate refuza plata ,,cash,, a salariului. Exista o speta, reclamantul a dat in judecata un minister, tocmai pt.acest motiv, si a castigat. Daca gasesc, postez.

Alte discuții în legătură

Plata salariului in numerar,fara a fi obligat sa am cont la banca emiliocoresi emiliocoresi Buna ziua, Am rugaminte al advs. sa-mi spuneti dac apot primi salariu in numerar(in mana) fara a avea un cont deschis la o banca. Daca da,care este ... (vezi toată discuția)
Card dansava dansava firma ma obliga sa imi dea bani pe card ,ca zice ca sa dat lege de la 1 ian 2012 ,eu vreau bani in mana ca pana acum ,este adevarat ,va multumesc (vezi toată discuția)
Cerere acordare salariu chas lukyan171 lukyan171 Buna as dori sa stiu daca pot sa imi primesc drepturile de salar in mana (chas) in situatia in care firma are peste 2000 de angajati iar drepturile de salar ne ... (vezi toată discuția)