Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce presupune preluarea unei de catre alta firma?
Ma aflu in Cic pana la data de 13.02.2015 si daca nu am fost de acord sa-mi dau demisia, firma1 m-a anuntat ca voi fi preluata de catre firma2 pana la 31.12.2014. Se poate sa ma preia firma2 fara acordul meu si avand cim suspendat? Adica ce presupune ca se va intampla cu mine si ce trebuie sa fac eu in acest caz?
O alta problema ar fi ca firma2 m-ar prelua pana la data de 13.02.2015 cand intru in concediu prenatal pentru cel de-al doilea copil.
Firma 1 are obligatia sa ma anunte cine preia, cand si unde se intampla lucrul acesta?
Multumesc anticipat!
1. Legea nr. 67/2006, privind protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora :
Art. 12. - (1) Cedentul si cesionarul vor informa in scris reprezentantii salariatilor proprii sau, in cazul in care acestia nu sunt constituiti ori desemnati, pe salariatii proprii, cu cel putin 30 de zile inainte de data transferului, cu privire la:
a) data transferului sau data propusa pentru transfer;
b) motivele transferului;
c) consecintele juridice, economice si sociale ale transferului pentru salariati;
d) masurile preconizate cu privire la salariati;
e) conditiile de munca si de incadrare in munca.
(2) Obligatia de informare prevazuta la alin. (1) se va aplica indiferent daca deciziile rezultate din transfer sunt luate de cesionar sau de o intreprindere care exercita controlul asupra acestuia.
Art. 13. - (1) Nerespectarea de catre cedent sau cesionar a obligatiilor prevazute in prezenta lege constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei (RON) la 3.000 lei (RON).
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea amenzii se fac de catre inspectorii de munca.
2. In cazul transferului prevazut de Legea 67/2006 si de art.173 C.mun. nu presuoune si acordul salariatilor , ci doar informarea acestora.
3. Aveti c.i.m. pe durata determinata sau nedeterminata ?
Va rog sa-mi dati detalii despre situatia Dvs.!
Eu am inteles ca:
- pana la data de 13.02.2015, beneficiati de concediu platit pentru ingrijire copil, intrebare -pana la un an sau doi ani ?, copilul cand este nascut pentru care beneficiati de CIC ?
- cu aproximatie, cand urmeaza sa nasteti al doilea copil ?
- Dvs. aveti contract individual de munca suspendat!, nu inteleg cum sa va dati demisia ?
Sociatea 2 preia de la soc. 1 tot efectivul de salariati, indiferent daca sunt in activitate sau au contracte individuale de munca suspendate.
Salariatii de la soc. 1 sunt informati de transfer la societatea 2, insa numai cei care sunt efectiv in societate, conf. Legii 67/2006.
La Dvs. este alta situatie, aveti CIM suspendat conf. art. 51. lit a). din Legea 53/2003.
....
Salariatii de la soc. 1 sunt informati de transfer la societatea 2, insa numai cei care sunt efectiv in societate.
La Dvs. este alta situatie, aveti CIM suspendat conf. art. 51. lit a). din Legea 53/2003.
Legea 67/2006 prevede informarea tuturor salariatilor si nu numai a celor efectiv in societate.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Am CIM pe perioada nedeterminata.
Primul copil este nascut pe data de 12.03.2013 iar perioada CIC este de 2 ani. Cel de-am doilea copil ar trebui sa se nasca pe 1.03.2015.
Pentru demisie este alta problema.... daca ajungeam la o intelegere financiara cu firma1.