buna ziua. sotia a nascut in martie 2011 alegand perioada de cic de 2 ani adica pana in martie 2013. in luna decembrie 2012 urmeaza sa nasca a doua fetita. intrebarea mea este daca poate tatal sa intre in cic cu al doilea copil, iar mama sa il continue pe primul pana la terminarea lui, in martie 2013. va multumesc anticipat pentru raspuns.
1. Nu se poate ca tatal sa intre in CCC2 in timp ce mama se afla in CCC1.
2. OUG 111/2010 spune asa:
- pe perioada dintre nasterea celui de al doilea copil si pana se termina CCC1 mama va primi, pe langa indemnizatia pentyru CCC1, inca 600 lei pe luna.
- incepand cu ziua urmatoare aceleia in care primul copil implineste 2 ani va intra in CCC2, se sisteaza plata celor 600 lei si va primi indemnizatie pentru CCC2 care este egala cu indemnizatia pentru CCC1.
3. - Dupa ce se termina CCC1 poate si tatal sa intre in CCC2.
- In acest caz se calculeaza alta indemnizatie pentru CCC2 in functie de veniturile nete ale tatalui in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
va multumesc mult pentru raspuns. pe aceeasi speta v-as mai adresa o intrebare. stiu ca tatal poate "prelua" ccc-ul mamei, pe perioada aleasa de aceasta. daca tatal intra in ccc, iar mama e gravida in luna 6-7, ea va merge la munca. poate intra dupa cateva zile de munca in concediu prenatal, iar dupa in postnatal pana la indeplinirea numarului de 126 zile?
1. Pentru copilul nascut in 2011 nu se poate ca si tatal sa intre in CCC, asta este valabil numai in cazul nasterilor incepand cu 01.03.2012.
2. Mama poate suspenda plata indemnizatiei pentru CCC1, reincepe activitatea, intra in concediu de maternitate si apoi in CCC2 (dar e mai complicat si mai costisitor pentru mama sa faca asa ceva).
3. Asa cum v-am spus in raspunsul meu anterior puteti sa intrati dvs. in CCC 2 dupa ce mama termina CCC1.