avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordarea indemnizatiei de crestere a celui de-al ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordarea indemnizatiei de crestere a celui de-al doilea copil

Buna ziua.
Am un copil nascut la 15.12.2014 pentru care beneficiez de indemnizatie in cuantum de 1160 lei. In data de 27.12.2015 am nascut cel de-al doilea copil. Ce suma mi se va acorda ca si indemnizatie de crestere a celui de-al doilea copil si incepand de cand?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tamaraligia , utilizator 14:01, 7 Ianuarie 2016
Buna ziua!

In primul rand, felicitari si multa sanatate pentru intreaga familie!

Din cate stiu eu (presupunand ca ati optat pt CIC de 2 ani), veti sta in CIC 1 pana pe 15.12.2016 (cand primul copil va implini 2 ani), urmand sa intrati apoi direct in CIC 2 pana la data de 27.12.2017 (cand va implini si cel de-al doilea 2 ani).
Daca nu ma insel, pe perioada in care cele doua CIC se suprapun, veti primi suplimentar o suma de 600 lei/ luna.
Venitul pe CIC 2 se stabileste in functie de veniturile obtinute in ultimele 12 luni anterior nasterii copilului (indemnizatia aferenta CIC se incadreaza in aceasta categorie de venituri).

Va recomand si un subiect asemanator, disputat tot aici pe forum:
www.avocatnet.ro/content/for...
Dl Tudor Valeriu este un consultat exceptional pe acest subiect, asa ca va recomand cu incredere sfaturile dumnealui, si mie mi-au fost de mare folos!
1. Veti beneficia de concediu crestere copil pentru primul copil (CCC1) pana inclusiv in ziua in care primul copil implineste 2 ani (15.12.2016).

2. - Cu data de 16.12.2016 veti intra direct in CCC2.
- Nu veti mai beneficia de concediu de maternitate (sarcina si lauzie) pentru al doilea copil.
- Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi cu indemnizatia pentru CCC1.

3. Pe perioada de la data nasterii celui de al doilea copil si pana veti intra in CCC2 veti mai primi 600 lei lunar (pentru aceasta mergeti la Primarie cu certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicitati cei 600 lei lunar).

4. - Inainte de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil va prezentati mla Primarie unde completati cererea pentru indemnizatia pentru CCC2 (nu va trebuie alte acte).

5. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci se reduce CCC2 al dvs. cu doua luni de zile (una pentru CCC1 si una pentru CCC2), adica trebuie sa reluati activitatea in ziua urmatoare aceleia in care al doilea copil implineste 1 an si 10 luni.

Va mulumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil penesmaria penesmaria Cum pot sa trec din cic 1 in cic 2? Cand se va naste al doilea copil, primul are 1 an si 7 luni. Cand se depune dosarul la primarie, cand primul copil ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru al doilea copil AndreeaS02 AndreeaS02 Buna ziua, In prezent ma aflu in concediu crestere copil pana in luna septembrie. Sunt insarcinata si in luna iulie urmeaza sa nasc. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie maternitate felisana felisana Buna ziua! Situatia este urmatoarea: - mama se afla in concediul de crestere al copilului pana la 2 ani, primind indemnizatia lunara de 1.200 ... (vezi toată discuția)