Am primit o somație de la o firma de recuperari! Motivul neplata ratelor,creditul este pe numele mamei iar eu sunt codebitor,am refuzat plata invocând motivul discuție mele xu un reprezentat al băncii!banca nu vrea sa vorbească cu mine,precizez ca mama este pensionata pe caz de boala si venitul ei este sub 1000 de lei,creditul este unul de nevoi personal fara garantii!eu am mașină pe numele meu iar pe numele mamei este casa,se poate ajunge sa ne scoată din casa din cauza acestui credit?nu este credit ipotecar! Sau ce sanctiuni se aplica?
Codebitorul se angajeaza sa indeplineasca obligatia asumata de debitorul principal fata de creditorul acestuia si sa plateasca ratele lunare, in conditiile in care acesta inregistreaza restante. Aceasta forma de garantie poarta numele de fidejusiune.
Este important de constientizat faptul ca un codebitor are aceleasi drepturi si obligatii contractuale ca si debitorul si raspunde impreuna cu acesta pentru rambursarea creditului catre banca.
Dvs. in calitate de codebitor aveti obligatia sa platiti ratele debitorului.
Sanctiune - prima masura, infiintare poprire pe salariu la angajator si pe cont in banca.
Da,si in cat la% consta aceasta poprire?pe venitul meu?mama este speriata si aceste emoții cum ca ne-au amenințat cu datul afara din casa ii pun viața in pericol!au dreptul la așa ceva?