avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calitatea de coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calitatea de coasigurat

buna ziua tuturor !
va rog sa ma ajutati cu un sfat in urm situatie:
Sunt divortata legal din 2010, dar locuim inca impreuna . Doar eu lucrez cu contract de munca (deci am asigurare medicala), nici el (fostul sot), nici fiica noastra -studenta in anul I, nu au nici un venit.
Intrebarea mea: pot sa ii iau pe FOSTUL SOT si pe fiica mea ca si coasigurati, si cum trebuie sa procedez ?
intreb deoarece fostul sot are nevoie de internare(pt. o operatie de glaucom) si in situatia financiara in care suntem....
multumesc anticipat pt. raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:24, 7 Noiembrie 2014
Potrivit art. 213 alin. (1) lit. b) teza a doua din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.
Asadar, au dreptul sa beneficieze de asigurare fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Copiii si fostii soti nu fac parte din categoria persoanelor ce pot beneficia de asigurare fara plata contributiei in calitate de coasigurati ai salariatului.

Studentii de pana la 26 de ani beneficiaza de asigurare de sanatate, fara a plati contributii la stat, daca nu au venituri din munca.
www.avocatnet.ro/content/art...
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurare medicala mihaiclaudiugabriel mihaiclaudiugabriel Am o fiica in varsta de 19 ani si as dori sa beneficieze de coasigurare medicala din partea mea . Se poate si in ce conditii ? Mentionez ca fiica mea sta ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate copil ileana.barna ileana.barna Buna ziua Sunt salariata si am copilul de 28 ani care nu mai are serviciu. Cum sa fac , sa-l pot asigura la sanatate pe statul meu de plata? (vezi toată discuția)
Coasigurat asigurari de sanatate fiu/fiica majora fara venituri la asigurarea parintelui cristi1010 cristi1010 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca este posibil ca asigurarea de sanatate a parintelui pensionar sa asigure si pe fiul/fiica major(peste 26 ani) ... (vezi toată discuția)