avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... acordare spor antena
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

acordare spor antena

Buna ziua!

In ce conditii se acorda sporul de antena la angajatii unei universitati de stat? Pe una dintre cladirile universitatii sunt amplasate 6 antene de telefonie mobila, la distanta extrem de mica fata de restul cladirilor unde ne desfasuram activitatea zilnica (unii dintre noi si 10-12 ore uneori).
Ce demersuri trebuiesc facute?

Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 7 Noiembrie 2014
Mihai M, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:39, 7 Noiembrie 2014
In primul rand ar trebui sa va adresati sindicatului care ar trebui sa solicite angajatorului sa faca demersurile pentru determinarea conditiilor de munca . Aceste determinari le poate stabili un laborator specializar si acreditat pentru masurarea nivelelor campurilor electromagnetice in benzile de frecventa respective.
Ulterior, daca se constata depasiri ale valorilor normale, in functie de prevederile din contractul colectiv de munca precum si din legea salarizarii, puteti beneficia de sporurile aferente.
Sporurile la salariu se negociaza prin contractul colectiv de munca, incheiat la nivel de firma/ intreprindere/ universitate. Acest spor, de care amintiti, trebuie sa fie cuprins si intr-o reglementare legislativa (ordin al Ministrului educatiei nationale).
Buletinele de determinare a campului elecromagnetic, emise de catre firma care face determinarile (exista laborator de toxicologie, specializat in determinari al locurile de munca/ posturile de lucru, in cadrul Directiei sanitare judetene) pot fi documente, care sa ajute la renegocierea contractului colectiv de munca.
De regula, in jurul acestor antene, la o distanta de 50 de metri (diametru), determinarile efectuate se incadreaza in limitele maxim admise de normele ssm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor 10% radiatii electromagnetice (antena) dborsanu dborsanu In baza legii 188 privind statutul functionarilor publici si a determinarilor efectuate s-a stabilit acordarea sporului de 10% functionarilor publici=spor ... (vezi toată discuția)
Expertiza chimica de mediu extrajudiciara dana_dd09 dana_dd09 Buna seara, As avea o intrebare in legatura cu expertizele chimice/de mediu extrajudiciare.As dori analizarea nivelului de benzen si a altor substante ... (vezi toată discuția)
Lucru in camp de radiatii ionizante si electromagnetice panzarumitica panzarumitica pentru lucru in camp de radiatii ionizante plus pericol de contaminare radioactiva, externa si interna, plus radiatii electromagnetice determinate de statii ... (vezi toată discuția)