avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Faliment ansamblu rezidential - am antecontract ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Faliment ansamblu rezidential - am antecontract vanzare-cumparare

Am facut un antecontract de vanzare-cumparare (facut la notar, etc) care a fost inregistrat in cartea funciara. Asta a fost in anul 2008. Acest contract a fost facut pt un apartament dintr-un ansamblu rezidential, care tb sa fie gata in 2009.

Intre timp acest ansamblu a intrat in faliment (nu s-a construit mare lucru - peretii apartamentului exista, atat) iar lichidatorul judiciar a solicitat radierea acestui contract. S-a ajuns la un proces pt asta (pt ca solicitarea a fost respinsa) si decizia finala este la fel: s-a respins radierea.

Am vreun avantaj din asta? Pot face ceva sa recuperez banii dati ca avans (specificati in antecontractul de vanzare cumparare)?

Multumesc,
Costin Bularca
Ultima modificare: Vineri, 7 Noiembrie 2014
costinbularca, utilizator
Cel mai recent răspuns: costinbularca , utilizator 10:12, 10 Noiembrie 2014
Daca ati urmat procedura insolventei, si v-ati inscris la masa credala, daca mai ramin bani dupa achitarea celorlalte prioritati, puteti obtine suma achitata cu titlu de avans.

Ultima modificare: Vineri, 7 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Este necsar sa promovati actiune in instanta
Daca instanta dispune solutie favorabila dvs,contactati executor judecatoresc responsabil sediului/domiciliului dezvoltatorului/constructorului,in vederea recuperarii avansului
Succes !
Buna seara! Nu va luati dupa ce spune utilizatorul ynocentta, d-na avocat Silvia Margineanu are dreptate. Trebuie sa depuneti cerere de inscriere la masa credala pe care o timbrati cu 200 lei, iar daca sunt bani de distribuit va luati si dvs. proportional cu cota parte pe care o detine creanta dvs. in categoria creantelor in care este inscrisa(chirografara). Daca nu sunt bunuri sau starea acestora este intermediara si nu pot fi valorificate, ar fi bine sa va ganditi bine sa nu platiti degeaba taxa de timbru de 200 lei si sa nu incasati nimic.
O seara buna!
Mulutmesc pt raspunsuri!!

Da, deja sunt inscris la masa credala.
Intrebarea mea e legata mai mult de inscrierea antecontractului de vanzare-cumparare in cartea funciara. Poate asta sa-mi dea/aduca un avantaj?

PS Din cate informatii am, datoriile sunt prea mari si banii recuperati din bunuri sunt destul de putini...probabil ca nu o sa primesc nimic (fiind in coada listei - chiar daca sunt inscris la masa credala).

Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2014
costinbularca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract - insolventa inlineasofa inlineasofa O societatea X a incheiat cu o banca in 21.12.2004 un contract de credit garantat pe suma de 450.000 euro pe 7 ani printr-o ipoteca de un imobil (cladire + ... (vezi toată discuția)
Notare antecontract in cartea funciara mariaaa_jo mariaaa_jo buna seara, dorim sa achizitionam un apartament aflat in acest moment in constructie. pentru avans am discutat impreuna cu vanzatorul (dezvoltatorul) sa ... (vezi toată discuția)
Insolventa constructor Ioan Claudiu Ioan Claudiu Buna, Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pt. un apartament de la un dezvoltator care intre timp a intrat in insolventa ( ceruta chiar de el ), ... (vezi toată discuția)