avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia anticipata

O persoana nascuta in anul 1962, care are vechime in munca 33 de ani dintre care: 21 la suprafata si 11 ani si 9 luni subteran grupa 1, ar vrea sa iasa la pensie.
Intrebari: In ce an ar putea sa iasa la pensie de limita de varsta? Dar la pensie anticipata?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:01, 19 Noiembrie 2014
Nu ati spus daca este vorba de un barbat sau o femeie.
Scuzati-ma, este vorba de un barbat.:bow:
Limita de varsta la 59 de ani si 6 luni.
Pensia anticipata este dupa cea de limita de varsta,la 60 de ani.
Va multumesc! Credeam ca pensia anticipata o poate lua inaintea celei de limita de varsta. Omul ar cam vrea sa beneficieze de ceva partial dar se pare ca nu are nicio sansa. E bine si asa rau.:((
Daca in prezent persoana nu lucreaza unde poate cotiza pentru asigurarile sociale? Se poate adresa la o firma de asigurari sau doar direct Casei de asigurari? Cat ar trebui sa cotizeze pe luna pentru a beneficia de cardul de sanatate?

Alte discuții în legătură

Stagiu pentru pensie anticipata isty1981 isty1981 Buna ziua, as dori sa aflu cat trebuie sa am stagiul de cotizare pentru a iesi in pensie anticipata sau in pensie anticipata partiala? M-am nascut pe 3 ... (vezi toată discuția)
Cotizatie la fondul de pensii dupa somaj andreea1stanescu andreea1stanescu Buna ziua, as avea si eu o intrebare in legatura cu cotizarea la fondul de pensii. Astazi am fost la ultima viza pentru somaj. Mi s-a spus sa revin luni, ... (vezi toată discuția)
Cas platit Ellyn Ellyn Buna ziua! Trebuie sa plec din tara si vreau sa platesc CAS si pentru pensie ,cum se procedeaza? Multumesc! (vezi toată discuția)