avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL- activitate suspendata numai la finante, nedepus ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL- activitate suspendata numai la finante, nedepus bilant 2007 la Reg Com

buna, am o problema si nici contabilul nu ma poate lamuri. am un srl neplatitor de tva, cu 2 actionari , infiintata in 2006. am depus documentele fiscale la finante si reg comertului pe 2006. pe 2007 am depus numai la finante. anul trecut in aprilie am depus si cerere de suspendare activitate firma pe 3 ani, dar numai la finante nestiind ca trebuie depusa cererea si la reg comertului. azi am fost la finante cu bilantul pe 2008, dar din cauza unor greseli de redactare, mai trebuie sa merg inca o data saptamana care vine. firma nu are activitate, nu are datorii, nici masina sau utilaje in leasing, nimic. practic nici nu mai dorim sa incepem activitatea vreodata. pe situl ministerului de finante firma apare astfel:
-Stare societate: INREGISTRAT din data ... April 2006
Observatii privind societatea comerciala: -
Data ultimei declaratii de inregistrare/mentiuni: 06 April 2006
Data ultimei prelucrari: 03 August 2007
Impozit pe profit (data luarii in evidenta): 07-APR-06

intrebarile mele:

- daca am depus numai la finante cererea de suspendare a activitatii, ma incadrez la plata impozitului forfetar?
- daca da, ce solutii am? sa depun la reg comertului bilantul pe 2007-2008, plus ca trebuie sa fac modificarea de cod caen - asa am auzit- si apoi cerere de suspendare a activitatii. se plateste amenda pt nedepunerea la termen a bilantului pe 2007?

in capul meu e o mare confuzie si nimeni nu stie sa imi zica nimic. nici macar cei de la finante nu au stiut sa ma indrume. eu locuiesc in cluj, firma este inregistrata in jud alba, iar finantele sunt intr-un orasel mic in judet. nu stiu daca am fost destul de coerenta...
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 16:08, 1 Iunie 2009
1. Mergeti la ORC pentru a face recodificarea cod CAEN. Se completeaza o cerere, se ataseaza certificatul de inmatriculare in original, taxa aprox. 42,5 lei. Ulterior, cu extrasul de registru si noul certificat de inmatriculare -ambele in copie -mergeti la administratia financiara pentru a inregistra modificarea
2. Intocmiti o hotarare AGA si solicitati ORC inregistrarea mentiunii de suspendare a activitatii societatii pe o perioada de 3 ani. Taxa aprox. 250 lei la ORC. Ulterior, mergeti la administratia financiara cu copie dupa mentiunea eliberata de ORC si certificatul constatator si declaratia 010 si solicitati inregistrarea suspendarii de activitate, concomitent cu aprobarea regimului derogatoriu.
Atentie: suspendarea activitatii societatii va opera cu data depunerii cererii de suspendare la ORC.
3. Depuneti, retroactiv, bilantul aferent 2007, la ORC -taxa 12,5 lei. Nu veti fi amendata pentru nedepunerea bilantului la ORC, insa sanctiunea ar putea fi solicitarea ORC de dizolvare a societatii.

Toate aceste operatiuni le puteti efectua la ORC cu un singur drum, nu sunt actiuni succesive.
va multumesc mult. sa inteleg ca cererea inregistrata la finante la data de 25.04.2008 prin care mi se aproba regimul de declarare derogatoriu privind depunerea declaratiilor fiscale incepand cu aprilie 2008 pana in aprilie 2011 conform art 78 din OG 92/2003 si a ORD.M.F. 864/2005 cu respectarea conditiilor prevazute... nu are nici o valoare la registrul comertului?
Nu are nici o valabilitate.Faceti demersul la ONRC
intrebarile mele:

- daca am depus numai la finante cererea de suspendare a activitatii, ma incadrez la plata impozitului forfetar?

Nu te incadrezi. Scutirea de plata forfetarului se calculeaza de la data depunerii cererii de suspendare a activitatii la Registrul Comertului.

- daca da, ce solutii am?

Trebuie mai intii sa suspenzi firma la Registrul Comertului si sa depui toate declaratiile fiscale si situatiile financiare, atit la Administratia Financiara cit si la Registru.
Bineinteles, ve plati amenda la Fisc pentru intirziere. Minim 1000 RON.

Alberto Kurtyan
offff, imi vine sa las firma asa in aer . teoretic, ar fi trebuit sa aplice sanctiunea de dizolvare a firmei, dar cum nu au nici un interes.... am sa merg joi la registrul comertului din alba sa vad ce variante am. ma deranjeaza cel mai tare ca cei care ar trebui sa ma informeze nu au facut-o la timp. de asta platesc contabil si de asta intreb la finante ca un om de rand ce sunt, si fara studii in domeniu. daca as fi stiut din timp, as fi depus tot ce trebuie de anul trecut. acum o sa ma vad nevoita sa platesc amenzi peste amenzi sau cine mai stie. si sincer nu o sa am de unde.

Alte discuții în legătură

Impozitul forfetar steluta bz steluta bz In completarea intrebarii anterioare privind impozitul forfetar pentru firmele suspendate prin Camera de Comert, care sunt urmatorii pasi de facut pentru a ... (vezi toată discuția)
Societate in inactivitate ancarapan ancarapan am o societate infiintata in perioada in care eram studenta.vazand ca nu merge,am declarat-o la registrul comertului \"suspendata pe trei ani\",fara sa o ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar odishor odishor De la ce data nu se mai plateste impozitul forfetar: 1).de la data la care s-a eliberat certificatul constatator de catre RC, in care se atesta mentiunea de ... (vezi toată discuția)