am o societate infiintata in perioada in care eram studenta.vazand ca nu merge,am declarat-o la registrul comertului "suspendata pe trei ani",fara sa o inregistrez ca atare si la adm financiara.am primit de la adm .financiara comunicare ca ,pt ca nu am depus la doua termene consecutive.bilanturile financiare,firma e declarata inactiva.ma intereseza sa stiu daca acum,avand in vedere introducerea impozitului forfetar,sunt pasibila de aplicarea vreunei amenzi.
am o problema:cand am fost la adm financiara mi s-a spus ca pt repunerea in functiune a societatii ar trebui sa platesc o penalizare de cca 5 mil lei vechi.le-am spus ca nu ma mai intereseaza aceasta societate,dar ca,deocamdata.nu ma pot ocupa de dizolvarea ei.intrebarea mea era daca,in conditiile aparitiei impozitului forfetar,sunt obligata sa platesc ceva catre stat.aceasta in conditiile in care societatea mea a fost declarata inactiva inainte de aparitia acestui impozit.
certificatul de inregistrare mentiuni,emis de ORC,in baza incheierii pronuntata de tribunalul Bucuresti prin care se admite cererea mea de suspendare temporara a activitatii a fost eliberat in data de 17 aprilie 2007.mentionez ca nu se specifica in mod explicit perioada de suspendare temporara a activitatii.
Durata este cea care ati specificat-o dv. in decizia asociatului unic sau in aga, in aceste conditii societatea are activitatea suspendata pana in 2010, deci impozitul forfetar nu este datorat, deoarece societatiile cu activitate suspendata nu platesc impozit forfetar