avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societate in inactivitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societate in inactivitate

am o societate infiintata in perioada in care eram studenta.vazand ca nu merge,am declarat-o la registrul comertului "suspendata pe trei ani",fara sa o inregistrez ca atare si la adm financiara.am primit de la adm .financiara comunicare ca ,pt ca nu am depus la doua termene consecutive.bilanturile financiare,firma e declarata inactiva.ma intereseza sa stiu daca acum,avand in vedere introducerea impozitului forfetar,sunt pasibila de aplicarea vreunei amenzi.
Cel mai recent răspuns: ancarapan , utilizator 22:58, 29 Iulie 2009
Nu sunteti pasiva de amenda pentru "impozitul forfetar"ci pentru nedepunerea semestriala si anuala a bilanturilor contabile pe zero la finante.
am o problema:cand am fost la adm financiara mi s-a spus ca pt repunerea in functiune a societatii ar trebui sa platesc o penalizare de cca 5 mil lei vechi.le-am spus ca nu ma mai intereseaza aceasta societate,dar ca,deocamdata.nu ma pot ocupa de dizolvarea ei.intrebarea mea era daca,in conditiile aparitiei impozitului forfetar,sunt obligata sa platesc ceva catre stat.aceasta in conditiile in care societatea mea a fost declarata inactiva inainte de aparitia acestui impozit.
Perioada de suspendare inregistrata la registru comertului a trecut ? In ce data ati inregistrat la ONRC suspendarea ?
certificatul de inregistrare mentiuni,emis de ORC,in baza incheierii pronuntata de tribunalul Bucuresti prin care se admite cererea mea de suspendare temporara a activitatii a fost eliberat in data de 17 aprilie 2007.mentionez ca nu se specifica in mod explicit perioada de suspendare temporara a activitatii.
Durata este cea care ati specificat-o dv. in decizia asociatului unic sau in aga, in aceste conditii societatea are activitatea suspendata pana in 2010, deci impozitul forfetar nu este datorat, deoarece societatiile cu activitate suspendata nu platesc impozit forfetar

Alte discuții în legătură

Articolul 83 - firma inactiva alin_bv alin_bv ARTICOLUL 83 Depunerea declaratiilor fiscale (1) Declaratia fiscala se depune la registratura organului fiscal competent sau la posta prin scrisoare ... (vezi toată discuția)
Firma fara activitate de la infiintare platesc impozit? danb1 danb1 Am o firma infiintata in 1994 dar pe care nu am reusit sa o pornesc din diverse motive. Am depus semestrial declaratie pe proprie raspundere ca nu am avut ... (vezi toată discuția)
Societati suspendate. societati inactive. societati in regim derogatoriu. Magda Staicu Magda Staicu Stimati colegi, Va propun sa incercam o punere in ordine a celor trei situatii , pentru ca din cite am observat , situatia creata de og 34 in ce priveste ... (vezi toată discuția)