avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista legea dezmostenirii in Romania?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista legea dezmostenirii in Romania?

Intr-o famiglie cu trei copii, unul di tre acestia este indiferent necesitatilor parintilor. Ce acte s-ar putea face pt ca acest copil sa un aiba drepturi la mostenire? Edita legea dezmostenirii?
Dar in cazul in care s-ar face un act de vanzare- cumparare cu clauza?
Ultima modificare: Duminică, 9 Noiembrie 2014
drileaalinaloredana, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:13, 9 Noiembrie 2014
Nu. Chiar daca il dezmosteniti sa zicem prin testament sau donatie El are dreptul la rezerva succesorala adica o jumătate din cat i s ar fi cuvenit daca ar fi venit la Moștenire legal.
Ce puteti face este sa încheiați un contract de întreținere pentru bunurile imobile cu ceilalți doi copii aceștia sa presteze efectiv Întreținerea sa strângă chitanței facturi sa aibe martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezerva succesorala, când intervine mary_c mary_c Bună seara Când intervine rezerva succesorala? Se aplica doar în cazul donației sau dezmoștenirii? (vezi toată discuția)
parintii dețin o casa( parter+etaj 1+etaj 2+pod) ... Corina271 Corina271 Buna ziua! Parintii dețin o casa( parter+etaj 1+etaj 2+pod) și vor sa lase toata casa fratelui meu cred ca prin donație iar eu sa nu primesc nimic. Noi ... (vezi toată discuția)
Atacare testament notarial abcorina abcorina Buna ziua, O persoana lasa prin testament notarial unei alte persoane, fara nici un grad de rudenie intre ele, toate bunurile sale. In momentul incheierii ... (vezi toată discuția)