avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Este legala manipularea siteului facebook
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Este legala manipularea siteului facebook

Este legala manipularea siteului facebook in scopul obtineri de profit furnizand servicii de promovare altor companii?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 11:58, 11 Noiembrie 2014
de ce nu ar fi?
Cititi mai intai termenii de utilizare a Facebook-ului, cu care v-ati declarat deja de acord pentru a putea utiliza Facebook-ul si nu uitati ca indiferent ce ar zice dreptul romanesc puteti fi extradat in SUA daca veti comite infractiuni conform dreptului de acolo. Vezi de ex. [ link extern ]

si [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2014
tgeorgescu, utilizator
Ce intelegeti prin manipulare? Intrebati cumva daca este legal sa ai pagina pe FB, daca esti persoana juridica (firma) sau PFA?
Adica folosirea lui pentru a oferi servicii de promovare altor firme
1. Manipularea Facebook-ului este interzisa prin termenii de utilizare (carta de principii). Daca acest acord juridic va fi considerat valabil in tribunal ramane de vazut, in orice caz da drept Facebook-ului sa va baneze complet si sa faca plangere penala, iar americanii au legi precum CAN-SPAM care prevad pedepse cu inchisoarea (daca acest lucru nu va era deja clar din mesajul meu anterior).

2. Exista efectul Streisand, adica incercarile de a infrumuseta biografii in mediul virtual au intrat in vizorul presei si mai rau au dat respectivii cu mucii-n fasole (li s-a fasolit imaginea publica). In acest caz companiile care au apelat la serviciile dvs. s-ar putea sa va ceara daune.

3. Vezi [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont facebook dezactivat GionyLinz GionyLinz Buna,in data de 18.07.2014 m-am trezit cu contul facebook dezactivat,am trimis e-mail la facebook incercand sa aflu de ce mi-au dezactivat contul la care mi-au ... (vezi toată discuția)
Legea privind comertul electronic si spam-ul andrei2005 andrei2005 Buna seara, Conform legii 365/2002, modificata prin legea 121/2006 privind comertul electronic (prin email), art. 6 - comunicari comerciale - se considera ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pot da în judecata facebook? În luna octombrie mi ... Janina_S Janina_S Buna ziua, Pot da în judecata Facebook? În luna Octombrie mi s a spart contul ( Pagina de artist) de către cineva din Hong Kong care a făcut o ... (vezi toată discuția)