Am înființat un II și as dori sa știu ce declaratii depun și ce taxe am de plătit. Pe internet nu găsesc nimic clar despre situația mea: adică in baza contractului mi se rețin toate taxele la incasare și din impozitul pe profit doar 10%. Din ce am găsit eu în 15 zile de la emitere certificat de înregistrare trebuie sa depun declarația 200 și în 2015 decl. 392A și 220. Dar ce venit declar? Total sau doar ce îmi mai rămâne pentru cei 6%? Ce instituție mă poate lămuri?
Multumesc
In situatia de acum, veti cere o adeverinta de la platitorul de venit in care, pe langa datele de identificare a Intreprinderii Individuale, sa treaca venitul brut, procentul de impozit si valoarea virata la stat .
In declaratia 200 depusa la inceputul anului 2015 pentru situatia anului 2014, veti trece tot venitul si veti atasa si o copie dupa acea adeverinta.
E bine, daca veti continua relatia contractuala si in 2015, sa faceti o anexa la contract in care sa treceti ca platitorul de venit va va retine si plati intregul impozit de 16% si atunci dumneavoastra nu mai depuneti D200.
Declaratii ii
Mihai-Andrei
Buna ziua! Am infiintat in octombrie 2014 o II (sistem real, platitoare TVA la incasare, inchiriere auto). Am depus 220 si 070.
Prin decizia de impunere mi ... (vezi toată discuția)