avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa

Doresc sa stiu care sunt pasii care trebuie urmati pentru demararea actiunii de insolventa , ce anume trebuie intreprins si care sunt taxele ?
Cu stima Augustin N .
Cel mai recent răspuns: noagy , utilizator 21:18, 7 Ianuarie 2015
Daca este firma dvs. si aveti datorii mai mari de 40000 ron puteti solicita printr-o cerere adresata instantei intrarea in procedura simplificata a falimentului.
Firma este a mea si am datorii mari , activitate nu mai am de vreo 3 ani si as dori intrarea in insolventa . Repet întrebarea , care este modalitatea , unde ma adresez si cat costa toata demararea actiunii .
Va multumesc anticipat .
Luati legatura cu un practician in insolventa din localitatea dvs., iar daca nu cunoasteti niciunul intrati pe situl www. liquidation.ro si cautati unul in tabloul practicienilor in insolventa.

Aveti acolo nr.de telefon, adresa...., apoi ii prezentati actele de infiintare ale firmei+actele contabile si mai departe va indruma lichidatorul.
Dvs. in calitate de reprezentant al societatii comerciale veti solicita instantei intrarea in faliment prin procedura simplificata si numirea lui X in calitate de lichidator. Mai departe se ocupa lichidatorul; acesta va efectua diverse rapoarte pe care le va depune la dosarul instantei si le va publica in Buletinul Procedurilor de Insolventa tinut de ORC.
Discutati cu lichidatorul in special partea legata de atragerea raspunderii patrimoniale ....... Nu ati precizat daca aveti un SRL, SA sau PFA.....

Daca in ultimii 3 ani anteriori deschiderii procedurii ati instrainat bunuri care au apartinut societatii lichidatorul poate solicita anularea acestor acte ca fiind facute in dauna creditorilor si atunci s-ar indrepta in instanta cu actiune in atragerea raspunderii patrimoniale .......

Daca dvs.considerati ca firma are sanse reale de redresare puteti solicita intrarea in procedura generala de insolventa si apoi propunerea unui plan de reorganizare ........
Reveniti si cu alte detalii !
Succes
Va multumesc , ma bate gândul sa vand firma in cele din urma , poate asa scap de datorii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfaturi insolventa sau reorganizare? aZu aZu Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de 80.000 ron, din care 25.000 sunt tva si impozit pe profit iar restul penalitati, mentionez ca suntem doi ... (vezi toată discuția)
Se poate inchide un s,r,l, cu datorii la fisc? valyyyy valyyyy poate sa mi sp cineva cat costa inchiderea unei societati cu datori la stat si ce obligatie ai ca si termen de plata la stat ... (vezi toată discuția)
Atributiile lichidatorului judiciar bogdan Vasile bogdan Vasile Buna Ziua, Un lichidator judiciar sau administrator judiciar, inculpat intrun dosar penal (coruptie) si trimis in judecat, poate exercita in continuare rol ... (vezi toată discuția)