avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile majorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile majorului

Daca un baiat de varsta de 18 ani, merge la scoala, are o sora si este in custodia mamei sale, dânsa, mama lui vrea sa îl trimită la tatăl lui fără voința baiatului. Iar sora sa nu vrea sa plece fratele de acasa. Ce este de facut ca acesta sa nu plece de langa sora sa sau pur si simplu sa nu plece de acasa?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:16, 12 Noiembrie 2014
Pur si simplu sa nu plece de acasa. Atata vreme cat are domiciliul acolo, mama nu poate sa il goneasca din casa, impotriva vointei lui (baiatului major).
Multumesc frumos pentru raspuns, dar exista vreun drept al majorului in aceast privinta?
DA, toate drepturile prevazute de Constitutie le are baiatul major.
Daca a implinit 18 ani atunci el nu se mai afla in custodia mamei pt ca a devenit major.

Parintii au obligatia de a asigura copiilor lor locuinta, in cazul lui cu atat mai mult cu cat isi continua studiile. Daca are adresa in cartea de identitate la mama lui atunci acolo tb sa stea, nu poate fi dat afara.

Daca se intampla poate apela la politie.

Tatal ce parere are ? Nu il sprijina deloc ? Mama de ce vrea sa il trimita la tata ?
Pai baiatul i-a spus mamei ca merge intr-un local si localul este destul de departe de locuinta unde sta si el a plecat iar mama lui l-a sunat si l-a intrebat daca sa il duca cu masina sau nu, iar baiatul a spus ca nu vrea pentru ca el merge cu un prirten si nu i-a vrut spune mamei cu ce prieten si inainte de a merge in localul care i l-a spus mamei a mers in altul inainte cu baiatu acela si mama lui a mers sa vada daca baiatul ei se afla in localul de a care a spus si nu l-a vazut in local dar deabea ce dupa a plecat mama din local baiatul amers in acel local unde a fost mama lui cu niste colegi de-ai lui. Dupa mama a ajuns acasa, s-a enervat si a spus ca "El nu stie cu cine sr pune. Pe mine nu ma minte." Si de atunci nu mai vorbeste cu baiatul si i-a spus ca luni sa mearga la ea la servici dupa ce iese de la scoala sa semneze ceva...nu stiu ce. Si dupa fratele i-a spus ca poate in viitor poate maine sau cand va fii la tatsl sau si fetita a inceput sa planga ca ea nu vrea ss plece fratele si el a spus ca ea sa ramana cu mama. Si fetei ii e frica sa nu o paraseasca fratele si nu stie ce sa faca. E foarte speriat si de asta cer ajutor pentru ea? Baiatul nu prea il place pe tata pentru ca mereu au jignit-o pe mama sa. Si bineinteles tatal nu stie nimic despre asta.
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2014
Antonelalex, utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturile la 16 ani Queen10 Queen10 Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)
Ieșire din țară cu minorul fără acordul celuilalt părinte, pensie de întreținere și multe complicații. vă rog să mă ajutați vanesa1605 vanesa1605 acum 15 ani m-am casatorit nu dupa mult timp am plecat cu el in spania unde locuia de multi ani cand am ajuns m_am interesat ca eram insarcinata de el de ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ca tatal sa isi viziteze fiica numai in prezenta mea, a mamei? DREX DREX Buna ziua, ma numesc Camelia, am 40 de ani si acum 5 ani am cunoscut un om deosebit, ziceam eu, dupa aproape un an ne-am casatorit. Sotul meu a mai fost ... (vezi toată discuția)