avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile la 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile la 16 ani

Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un tată vitreg care la început cand l-am cunoscut părea un om foarte bun mai ales cu mine Dar dupa un timp s-a schimbat radical si a inceput sa dea in mine, iar în ultimul timp ma comanda mai mult decât o face mama. Mai am doi frati, care sunt frați cu mine doar din partea mamei mele. Părinții mei au aflat ca am facut dragoste cu iubitul meu...asa ca nu au mai fost de acord sa ne mai vedem sau sa mai vorbim...nici la scoala nu aveam voie să ne salutăm. Totusi am rămas impreuna. Am avut o grămadă de certuri cu ai mei si am luat bataie din partea tatălui meu vitreg dar pana la urma nu au avut încotro decat sa ma lase sa ma vad cu el si sa vorbim dar in ultima vreme nu ma mai inteleg Nici cu mama ne certam din ce in ce mai des si mai urat , situația e mai urâtă eu in ultimul timp nu prea mai pot sa ma vad cu iubitul meu deoarece sunt obligată să stau cu frații mei aproape non-stop. Mama pleaca tot mai des de acasa ori impreuna cu tatăl meu vitreg ori fara el. Iar tatăl meu vitreg nu sta cu frații mei. Din cauza a tot ceea ce se intampla imi doresc foarte mult sa ma mut cu iubitul meu dar vreau sa stiu care ar fi consecințele, si ce i s-ar putea întâmpla.
Cel mai recent răspuns: Alina Dan , utilizator 09:29, 27 Septembrie 2020
Buna ziua,
Cu parintii acestui baiat cum te intelegi?
Alte rude la care te ai putea muta ai?
Sfatul meu este sa nu te muti cu acest baiat, daca parintii depun plangere la politie puteti avea amandoi probleme.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ai 16 ani, tine-te de școală nu de prostii și vei vedea ca vei avea o relație buna cu părinții tăi.
Pe lângă ca pana faci 18 ani iubitul ar putea avea mari probleme dacă te ia, faptul ca el major face sex cu o minora se pedepsește cu închisoarea în alte tari. Sa zică merci ca România.
@Ionuț.ion Da...cu părinții lui ma inteleg chiar foarte bine. Alte rude la care sa ma mut nu prea as putea deoarece cei doi unchi ai mei cu care chiar as putea sta sunt plecați în altă țară, iar bunicul meu nu ar fi in stare sa ma întrețină si sa aiba grija de mine deoarece este bolnav si de abea se descurcă singur. Dar am putea avea probleme chiar daca vreau sa ma mut cu el de buna voie?
Sau de exemplul as putea sa ma duc la o prietena de familie de la cluj cu care ne intelegem foarte bine. Acolo vreau si eu Sa ma duc la facultate la fel si prietenul meu, iar ea a spus ca putem merge oricand la ea.
Pentru ca nu stiu cum altcumva sa fac sa scap de aici deoarece eu m-am certat cu părinții mei pe temele astea de multe ori mai ales despre copii ca nu imi place sa stau atât de mult cu ei si ca eu nu mai am timp de nimic din cauza asta iar ei au fost foarte supărați, au dat în mine si au spus că dacă nu mai stau cu frații mei atunci nici din casa nu o sa mai ies.
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2020
Queen10, utilizator
Cauta pe net "Telefonul copilului" , suna acolo si spune ce patesti acasa.
Sau suna la Directia pentru protectia copilului din judetul unde locuiesti ( la fel, gasesti numarul pe net.) si spunele ce patesti acasa si ca ai vrea sa te muti fie la parintii prietenului, fie la acea prietena din oras...
Eu cred ca este cel mai bine asa, nu creezi probleme prietenului si poti pleca si fara acordul parintilor.
Incearca asta si revino* cu raspunsurile dumnealor, cum am mai spus, este mai ok asa pentru tine si prieten, decat sa pleci de acasa fara acordul parintilor.
Cat despre iubirea la vasta voastra...
Am o prietena ce a plecat cu un baiat cand avea cam varsta ta...
Vrei să știi cum "a ajuns" acum?
O perioada au fost toate numai lapte si miere...
Dupa un timp au inceput problemele...a aparut un copil, banii nu mai ajungeau, muncea numai el si "ii scotea ochii" ca doar el munceste, cu toate ca ea statea cu cel mic.
Au ajuns la certuri, bătăi...
Ea nu a terminat liceul si o fac, la fel si el, si munceau pe unde puteau...
Pana la urma a ajutat.o fratele ei sa se deacurce si sa se inteleaga cu el, sa nu o mai bata... I.au ajutat sa gasesca cate un job bunicel, un loc unde sa stea...acum sunt binisor, dar doar mulțumită fratelui ei, daca nu intervenea el nu stiu unde ajungeau...
Asa că...gândește-te bine ce vrei sa faci, discuta cu prietena ta din cealaltă localitate, cu alte rude ce crezi ca te pot sfatui sa iei o decizie buna si vezi ce poti face sa.ăti fie tie bine, dragostea nu tine de foame si nu stii cand trece si apare violența...
Cauta pe cineva care sa.ti fie " fratele" din ce ti am scris mai sus, sa ai un sprijin in caz ca lucrurile nu decurg cum doresti.
Poti reveni aici oricand daca mai ai intrebari la care cauti un răspuns.
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2020
Ionut.ion, utilizator
Credeți că e mai bine ca la 16 ani sa faceți sex decât sa stați cu frații mai mici? Sunteți naiva însă sunteți încă un copil. Oriunde v-ați duce, având 16 ani părinții pot cere sa va întoarceți acasă și persoana care va ia la ea poate fi acuzata de răpire.
Sigur, sunați la Protecția Copilului sa afle cum prietenul dumneavoastră de 18 ani întreține relații sexuale cu dumneavoastea de 16. Sau ca părinții vor sa stați acasă în timp ce dumneavoastră vreți sex.
Nu aveți nici un venit și nu va datorează nimeni nimic. Nu exista persoana cu un dram de minte care sa fi citit ce ați scris și care sa creadă ca sunt șanse sa ajungeți bine dacă mergeți cu prietenul.
Coborâți cu picioarele pe pământ, terminați liceul, plecați la facultate. Nu o sa intervină nici o autoritate pentru a va încuraja sa deveniți concubina la 16 ani.

Alte discuții în legătură

Probleme in familie la 16 ani utilizator_nou94 utilizator_nou94 Buna ziua, de curand am vorbit cu o persoana, o fata care are 16 ani.Aceasta are probleme in familie, gen parintii o cearta, o bat din orice motiv, uneori ... (vezi toată discuția)
Plecare de acasă la 14 ani. pot fi consecințe legale dacă părinții sunt de acord? ContSters450186 ContSters450186 buna am 14 ani si vreau sa stiu daca pot pleca de acasa la iubitul meu cu acordul parintilor se poate sa se intample ceva cu mine sau cu prietenul ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani și doresc să plec de acasă din pricina părinților Porima Anamaria Porima Anamaria Bună seara , am 16 și doresc să plec de acasă. De 6 ani încoace tata consumă mult alcool. În fiecare zi și noapte face scandal , certuri , adresează ... (vezi toată discuția)