avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme in familie la 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme in familie la 16 ani

Buna ziua, de curand am vorbit cu o persoana, o fata care are 16 ani.Aceasta are probleme in familie, gen parintii o cearta, o bat din orice motiv, uneori chiar si cand nu face nimic, ca sa pot da un exemplu, aceasta a chiulit de la scoala 1 zi si i-a marturisit tatalui ei acest lucru, (tata vitreg) iar mama ei a ascultat ce au vorbit acestia, si aceasta a batut-o si a mers cu foarfeca la ea sa o tunda, norocul ei a fost ca tatal ei a tinut-o (aceasta e doar o faza, chestii de genul se intampla zilnic) Nu vrea sa apeleze la protectia copilului ca mai are o sora de 4 ani. Deci intr-un cuvant are o situatie urata acasa, din ce am vorbit eu cu ea, este foarte deprimata si tot ceea ce isi doreste este sa scape de ei. Intrebarea mea este, la 16 ani se poate muta intr-o alta casa? Gen la prietenul ei sau la o prietena? Parintii nu cred ca ar fi de acord cu aceasta mutare. Ma refer daca parintii ei ar putea sa ii faca probleme locului unde se muta. Intreb asta pentru ca din cate am citit pe net sunt pareri si pro si contra, si chiar as avea nevoie de un raspuns cat mai sigur.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:46, 12 Decembrie 2015
daca ar apela la protectia copilului, ce legatura are asta cu sora de 4 ani?
Solutia nu e mutatul.
Aceasta a vorbit despre protectia copilului, si prima varianta a fost sa vorbeasca intre ei si sa isi rezolve problemele, daca nu se rezolva o sa se implice ei mai tare.Ar afecta pe cea mica ca ar lua-o si pe ea la casa de copii.
Acum daca mama s-a suparat ca minora chiuleste de la scoala nu va suparati dar nu este o suparare fara motiv intemeiat. Ce vroiati sa o incurajeze mama in a umbla vandra cu prietenii la 16 ani? Sa mearga fata la scoala, sa isi faca treaba in gospodarie ca de acum e destul de mare,-mai ales ca are si o surioara de 4 anisori mama fiind probabil ocupata si cu aceasta- nu cum o cearta mama sa dea fuga la iubit. Credeti ca o sa gaseasca in alta familie intelegerea de a chiuli si de a sta degeaba? Nu cred. Un copil trebuie sa stie ca are si indatoriri in familie nu numai drepturi. Este adevarat nu trebuie sa fie amenintata ori batuta [editat Mai bine ar sta de vorba cu parintii si le-ar merturisi tot ce are pe suflet, daca nu poate apela la psihologul scolii, exista solutii de rezolvare a conflictului dar nicidecum acelea de a pleca de acasa la prieteni.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 17 ani pot pleca de acasa definitiv? alina94 alina94 Buna ma numesc Alina am 17 ani ,mai am o surioara in varsta de 14 ani. Problema mea este urmatoarea... am plecat de acasa impreuna cu sora mea deoarece am ... (vezi toată discuția)
Drepturile la 16 ani Queen10 Queen10 Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)
Doresc sa plec de acasa anastasia02 anastasia02 Buna ziua! Ma numesc Anastasia si am 16 ani împliniti. Voi incepe prin a va spune despre ce este vorba, apoi voi pune intrebarile de rigoare. Provin ... (vezi toată discuția)