avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am 17 ani pot pleca de acasa definitiv?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am 17 ani pot pleca de acasa definitiv?

Buna ma numesc Alina am 17 ani ,mai am o surioara in varsta de 14 ani. Problema mea este urmatoarea... am plecat de acasa impreuna cu sora mea deoarece am avut niste absente la scoala si urma sa primim o bataie sora cu moartea.Nu e prima data cand mama ne bate , ne-a batut de cand eram mici in repetate randuri... sunt intr-un liceu bun , am note mari, nu vreau sa renunt la scoala ,dar vreau sa stiu daca este posibil ca eu impreuna cu sora mea sa putem pleca definitiv de acasa . Mentionez ca stam tot la rude, dar as dori sa stiu daca se poate sa schimb domiciliu si sa iesim de sub tutela mamei si a bunicului. Va multumesc pentru ajutor.:((
Va duceti si faceti o plangere la Protectia Copilului...aveti si un telefon...luati legatura si cu politia ...
:hm:Parintii sunt divortati? Apelati la tatal dumneavoastra sau locuiti la el?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
ContSters82289, utilizator
Cred ca cel mai bine ar fi sa va vedeti de scoala si sa participati la cursuri, in fond este singura voastra obligatie la aceasta varsta. Mai mult o sa-i stricati si celeilalte surori ritmul de viata, iar daca mama are grija de voi, va imbraca, va da sa mancati, va asigura conditiile necesare pentru viata si scoala, cred ca ar trebui sa o rasplatiti si pe ea prin munca si seriozitatea voastra. Personal nu cred ca 1-2 absente ar transforma-o pe mama intr-un mare bautaus!!! si cred ca absentele se cam tin lant, de este mama asa de exasperata. Am fost cadru didactic si cam stiu ce fac si ce gandesc copii, crede-ma!
Tatăl meu a murit,iar mama mea a întrerupt legătura cu bunicii si unchiul din partea tatălui imediat după moartea sa. Acum mă aflu la unchiul meu (fratele tatălui). În momentul de față, sora este la mama mea și vreau să știu dacă eu pot să îmi schimb domiciliul și să rămân la unchiul me
Nu, nu puteti inca, cand veti avea 18 ani, atunci va fi altceva. Unchiul este casatorit?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
ContSters202274, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme in familie la 16 ani utilizator_nou94 utilizator_nou94 Buna ziua, de curand am vorbit cu o persoana, o fata care are 16 ani.Aceasta are probleme in familie, gen parintii o cearta, o bat din orice motiv, uneori ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi dau tatal in judecata Byancka Byancka Buna.Am 14 ani si am o problema de cand sunt mica.Tata ma tot bate zilnic din orice motiv.Nu ma lasa afara numa pana la 7 maxim 8.Am o sora de 21 de ani pe ea ... (vezi toată discuția)
Ma ameninta ca ma da iar afara din casa anamaria0708 anamaria0708 buna ziua am si eu o problema care observ ca persista de cativa ani . in cateva zile voi implini varsta de 18 ani iar problemele au inceput de la varsta de 15 ... (vezi toată discuția)