Buna ma numesc Alina am 17 ani ,mai am o surioara in varsta de 14 ani. Problema mea este urmatoarea... am plecat de acasa impreuna cu sora mea deoarece am avut niste absente la scoala si urma sa primim o bataie sora cu moartea.Nu e prima data cand mama ne bate , ne-a batut de cand eram mici in repetate randuri... sunt intr-un liceu bun , am note mari, nu vreau sa renunt la scoala ,dar vreau sa stiu daca este posibil ca eu impreuna cu sora mea sa putem pleca definitiv de acasa . Mentionez ca stam tot la rude, dar as dori sa stiu daca se poate sa schimb domiciliu si sa iesim de sub tutela mamei si a bunicului. Va multumesc pentru ajutor.:((
Cred ca cel mai bine ar fi sa va vedeti de scoala si sa participati la cursuri, in fond este singura voastra obligatie la aceasta varsta. Mai mult o sa-i stricati si celeilalte surori ritmul de viata, iar daca mama are grija de voi, va imbraca, va da sa mancati, va asigura conditiile necesare pentru viata si scoala, cred ca ar trebui sa o rasplatiti si pe ea prin munca si seriozitatea voastra. Personal nu cred ca 1-2 absente ar transforma-o pe mama intr-un mare bautaus!!! si cred ca absentele se cam tin lant, de este mama asa de exasperata. Am fost cadru didactic si cam stiu ce fac si ce gandesc copii, crede-ma!
Tatăl meu a murit,iar mama mea a întrerupt legătura cu bunicii si unchiul din partea tatălui imediat după moartea sa. Acum mă aflu la unchiul meu (fratele tatălui). În momentul de față, sora este la mama mea și vreau să știu dacă eu pot să îmi schimb domiciliul și să rămân la unchiul me