avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa imi dau tatal in judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa imi dau tatal in judecata

Buna.Am 14 ani si am o problema de cand sunt mica.Tata ma tot bate zilnic din orice motiv.Nu ma lasa afara numa pana la 7 maxim 8.Am o sora de 21 de ani pe ea nu a lovit-o niciodata.Pe mine tot timpu ma pedepseste si ma bate.Nu mai pot suporta.Tata bea aproape in fiecare zi .Uneori imi confisca telefonul si incepe sa ieie numere de la mine din agenda.Odata m-a sunat un prieten foarte bun si i-a raspuns tata si i-a spus: "Bianca i-a bataie acuma sa nu o mai cauti niciodata".M-am suparat foarte tare ca a inceput sa ma faca de ras.:((.Uneori tot imi spune sa plec de acasa sa nu mai vin niciodata inapoi ca am unde sa dorm.Atunci ma tot pune pe ganduri sa plec si sa nu ma mai intorc.M-am saturat sa fiu batuta facuta in toate felurile urate si injurata de propriul meu tata.Cand ma bate imi spune"eu te-am facut eu te omor".As vrea sa scap de aceasta problema si sa vad daca pot sa imi dau tatal in juedecata sau sa primeasca un advertizment ca ceva trebuia sa i faca politia ca si copilul are niste drepturi in viata care ar trebuii sa le respecte si adultii.As vre si eu un sfat care m-ar ajuta.Va rog frumos ca nu stiu ce sa mai fac:|
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
Byancka, utilizator
Aveti toate drepturile din lume la o viata linistita si la o educatie si crestere corespunzatoare.
Puteti sa ii faceti plangere la politie si sa apelati la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, exista si telefonul copilului, 116 111.
Mamica nu aveti?
Fetita aceasta sigur se confrunta cu niste probleme grave, de vreme ce a scris aici.Chiar daca are telefon.
Poate in urma unei batai aplicate , la 14 ani a primit un telefon, pentru a i se ,,cumpara" tacerea, o cutie cu bomboane fiind inadecvata.
Byanka, daca intr-adevar ceea ce afirmi este real, este grav, iar taticul tau ar putea fi decazut din drepturile parintesti.Adreseaza-te DGASPC ( Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilululi) si povesteste-le ceea ce ti se intampla, iar ei vor sti ce au de facut.
Buna seara Byanka,
Regret ca ai astfel de probleme in familie si iti apreciez istetimea,dar parerea mea esta ca "vinovatia" este impartita.
Nu stiu ce numesti tu bataie, "Nu sunt de acord cu constringerea fizica (bataia,lovirea) etc."ca sa fiu inteleasa de tine.Sper ca sunt corectii usoare (nici pe acestea nu le agreez).
Intr-o anumita masura si tatal tau este indreptatit,sa-ti controleze timpul pentru ca raspunde pentru tine,pina la majorat.
Poate si tu esti putin mai "spontana" in raspunsurile pe care i le dai,si-l cred si pe el ca reactioneaza...(dar nu trebuie s-o faca brutal).
Spui ca sora ta mai mare nu are parte ( si nu a avut) de "corectii" din partea tatalui,asta trebuie sa-ti dea de gindit...adica incearca sa-ti adaptezi si tu comportamentul si apropie-te cit mai mult de ea,incearca sa fiti prietene,,ea te poate invata multe lucruri bune.
Cit despre in al reclama pe tatal tau la politie...mai gindeste-te te rog.Cu siguranta veti gasi un mod de comunicare...
Sa nu credeti ca vine Politia sa faca ordine in familie dar in rest totul ramane neschimbat.

Parintii nu isi pot trata cu cruzime copiii, nu permite legea. Exista cum vi s-a prezintat sanctiunea decaderii din drepturile parintesti, dar ea nu se aplica usor tatalui, trebuie probe serioase.

Drumul pana acolo este lung si neplacut. Chiar vreti sa schimbati de fapt casa, familia, sa pierdeti foarte mult timp si sa nu va puteti concentra pe ce va intereseaza de fapt? Cu siguranta n-o sa castigati asa mai mult timp de a iesi afara seara.

Cel mai bine este sa comunicati cu celelalte rude (sora) si sa cautati impreuna cea mai buna solutie.
Buna Byanka,
Daca simti nevoia sa te consulti cu cineva,ori pur si simplu sa-i spui ce anume te nemultumeste,lasa-mi un nr.de tlf.in mp.,...mess,...si te voi suna eu (pentru a nu avea tu neplaceri cu consumul de minute).Gindeste-te,si daca vrei te ascult cu mare atentie si sper sa te pot ajuta.Ai grija cum te porti,sa nu mai fi batuta.:console:

Alte discuții în legătură

Am 17 ani pot pleca de acasa definitiv? alina94 alina94 Buna ma numesc Alina am 17 ani ,mai am o surioara in varsta de 14 ani. Problema mea este urmatoarea... am plecat de acasa impreuna cu sora mea deoarece am ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma casatoresc, sunt minora arina.dan arina.dan Buna seara. Am 15 ani, sunt cu un baiat (20 ani) de 1 an, vreau sa ma casatoresc cu el, parintii mei sunt divortati, sunt in custodia mamei impreuna cu sora ... (vezi toată discuția)
Soti batuti de cumnat carmen ala carmen ala Va supun atentiei urmatoarea intamplare: Dupa un eveniment neplacut in familie, fratele sotului sare la bataie, loveste cu capul prin surprindere pe ... (vezi toată discuția)