am inteles ca sunt minora si majorul/ a la care m-as duce ar putea avea probleme din cauza lor..
Poate ca sursa problemelor este faptul ca ai unde pleca – indiferent de sexul persoanei dispuse sa te gazduiasca. Asta ar insemna ca ai in anturaj o persoana adulta cu care parintii tai nu sunt de acord sa fie in preajma ta. Oricat ti-ar fi de greu sa le accepti conditiile, parerea mea este ca la originea comportamentului parintilor sunt doar intentii bune. Altfel mama nu ar fi atat de exigenta in privinta absentelor, de exemplu – nu prea este in regula sa lipsesti de la scoala iar faptul ca insista in privinta asta nu mi se pare deloc exagerat, orice ai zice.
Este foarte greu sa razbesti in viata fara educatie, nu cred ca sunt prima care iti spune asta – ai spus ca vrei sa urmezi o facultate, dar pana la facultate ai bacalureatul de sustinut si ai vazut ce s-a intamplat anul acesta...
Oare de ce are mama atatia nervi? N-o fi si din cauza absentelor repetate, a rezultatelor scolare si a prietenilor care poate iti ocupa prea mult timp? Poate ca nu vrea sa se repete si cu tine povestea surorii tale care a fugit de acasa la 18 ani…
Sunt convinsa ca rezolvarea problemelor sta in schimbarea comportamentului tau, care nu este neaparat iesit din comun pentru varsta pe care o ai dar nu se potriveste cu ceea ce vor parintii de la tine. Multi adolescenti au neintelegeri cu parintii, dar asta nu inseamna ca solutia e sa fuga de acasa; de asemenea amenintarea cu datul afara din casa face parte din ''arsenalul'' parintilor care nu mai stiu cu ce sa-si sperie copiii ca sa-i faca sa-i asculte. Daca era sa te loveasca, o faceau pana acum.
Incearca sa eviti situatiile care ii enerveaza, nu cred ca este chiar atat de greu. Dupa un timp situatia se va linisti si atunci vei putea discuta cu mama –nu va mai avea atatia nervi, cum spui tu, si te va asculta in mod sigur. Nici ei / lor nu le poate conveni situatia tensionata din casa.
Iti doresc din suflet sa ai parte de liniste, dar nu uita: linistea ta depinde de linistea lor. Iar dupa cate ai povestit, rezolvarea se pare ca depinde de tine :vishenka: