avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ma ameninta ca ma da iar afara din casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ma ameninta ca ma da iar afara din casa

buna ziua am si eu o problema care observ ca persista de cativa ani . in cateva zile voi implini varsta de 18 ani iar problemele au inceput de la varsta de 15 :) . ai mei sunt un pic mai exigenti au reguli cam multe ce e drept.adevaratul chin a inceput pe la varsta de 15 ani cand mama a incercat sa ma de-a afara din casa iar tata o sustinea sa rezolvat ca plangeam eu speriata si mi-am cerut scuze si doresc sa preciez ca motivul a fost ca ei nu imi dau voie sa am un prieten si primisem un asa zis mesaj de la un baiat... s-au mai linistit apele dupa o vreme am fost amenintata ca voi fi iar data afara din casa si asta a si urmat eram dinou terorizata si nu jtiam ce sa fac mi-am cerut scuze intruna iar ma iertat dar mereu scotandu-mi ochii . a venit si cea dea 3a oara cand ma dat afara cu bagaju cu tot din cauza unor absente ( as dori sa precizez ca mama nu e de acord cu nici o absenta chiar daca e si o problema cu mn ) m-am dus la o prietena iar mama acesteia a sunat-o a venit si mi-a zis ca a fost un test sa imi arate cat e de greu pe strazi acum vad ca iar incepe cu lucrurile astea .vreau sa adaug ca mai mereu tipa chiar daca o ajut si mereu are nervi de asemenea am o sora mai mare cre la varsta de 18 ani a fugit de acasa a fost un proces pt ca tatal meu a batut-o in mine nu a dat dar cand a avut incercarea de a ma da afara din casa a ridicat mana problema este ca eu nu vreau sa fiu data afara si nici sa fug de acasa cum a facut sora mea vreau sa imi termin liceul aici si apoi sa dau la facultate.... cu mama am incercat sa vorbesc dar mai mereu are nervi ..:| sincer nu stiu ce sa fac sunt speriata si imi este frica sa nu dea si in mine:( ce as putea face in cazul in care ar da in mine ? unde sa ma duc:|
ca am inteles ca sunt minora si majorul/ a la care m-as duce ar putea avea probleme din cauza lor..:( imi este frica:( si nu stiu ce sa fac :|
Cel mai recent răspuns: anamaria0708 , utilizator 13:07, 23 Iulie 2011
Parintii au obligatia de a te ingrijii pana la terminarea studiilor. Nu te pot da afara din casa pana nu termini studiile.

Pana una alta mai respecta si tu regulile impuse de parinti.

În caz ca te bat ori te dau afara din casa mergi la protectia copilului sau poti suna la 116 111.
Ar trebui sa-ti asculti parintii :yes: si sa respecti regulile lor. Sigur nu-ti vor raul.
Parintii au dreptul si datoria de a-si creste copilul minor.
Parintii sunt obligati sa intretina copilul devenit major, pana la 26 de ani, daca acesta isi continua studiile.
am inteles ca sunt minora si majorul/ a la care m-as duce ar putea avea probleme din cauza lor..


Poate ca sursa problemelor este faptul ca ai unde pleca – indiferent de sexul persoanei dispuse sa te gazduiasca. Asta ar insemna ca ai in anturaj o persoana adulta cu care parintii tai nu sunt de acord sa fie in preajma ta. Oricat ti-ar fi de greu sa le accepti conditiile, parerea mea este ca la originea comportamentului parintilor sunt doar intentii bune. Altfel mama nu ar fi atat de exigenta in privinta absentelor, de exemplu – nu prea este in regula sa lipsesti de la scoala iar faptul ca insista in privinta asta nu mi se pare deloc exagerat, orice ai zice.

Este foarte greu sa razbesti in viata fara educatie, nu cred ca sunt prima care iti spune asta – ai spus ca vrei sa urmezi o facultate, dar pana la facultate ai bacalureatul de sustinut si ai vazut ce s-a intamplat anul acesta...

Oare de ce are mama atatia nervi? N-o fi si din cauza absentelor repetate, a rezultatelor scolare si a prietenilor care poate iti ocupa prea mult timp? Poate ca nu vrea sa se repete si cu tine povestea surorii tale care a fugit de acasa la 18 ani…

Sunt convinsa ca rezolvarea problemelor sta in schimbarea comportamentului tau, care nu este neaparat iesit din comun pentru varsta pe care o ai dar nu se potriveste cu ceea ce vor parintii de la tine. Multi adolescenti au neintelegeri cu parintii, dar asta nu inseamna ca solutia e sa fuga de acasa; de asemenea amenintarea cu datul afara din casa face parte din ''arsenalul'' parintilor care nu mai stiu cu ce sa-si sperie copiii ca sa-i faca sa-i asculte. Daca era sa te loveasca, o faceau pana acum.

Incearca sa eviti situatiile care ii enerveaza, nu cred ca este chiar atat de greu. Dupa un timp situatia se va linisti si atunci vei putea discuta cu mama –nu va mai avea atatia nervi, cum spui tu, si te va asculta in mod sigur. Nici ei / lor nu le poate conveni situatia tensionata din casa.

Iti doresc din suflet sa ai parte de liniste, dar nu uita: linistea ta depinde de linistea lor. Iar dupa cate ai povestit, rezolvarea se pare ca depinde de tine :vishenka:
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
Ares-3, moderator
legat de absente ma refer la atunci cnd chiar am probleme ca altfel nu lipsesc iar cu rezultatele scolare sunt destul de ok avand in vedere ca sunt peste 9 asta o spune si mama iar cu prietenii nu prea ma lasa .. adika pentu ea oricine are ceva ;)) si mai ales cu baietii nu ;))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara am împlinit 18 ani am o relație cu o fata de 17 ... emanuel17.12 emanuel17.12 Buna seara am împlinit 18 ani am o relație cu o fata de 17 ani suntem împreuna de 6 luni amândoi suntem încă in liceu iar eu lucrez part time amândoi ... (vezi toată discuția)
Plecatul de acasă Vrabiutaa Vrabiutaa Bună ziua! Sunt fată, am vârsta de 18 ani, mereu am fost cuminte, m-am zbătut cât am putut ca să obțin numai note peste 8 la școală. Acum am trecut ... (vezi toată discuția)
Vreau să plec de acasă la 16 ani Anonim 28 Anonim 28 Bună ziua Am 16 ani iar iubitul meu 20 Suntem împreună de 2 ani jumătate și vrem să ne mutăm împreună El mă ajută foarte mult și îmi este ... (vezi toată discuția)