avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare investitie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare investitie

Buna ziua ! timp de 17 ani am locuit in apartamentul soacrei , investind ceva banuti in centrala, termopane si altele .In 2014 aceasta ne a impus sa parasim apartamentul ceea ce s a si intamplat. doresc sa stiu daca se poate recupera intr un fel investitia din acel apartament, mentionez ca detin acte pentru acele obiecte pe numele meu.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: adryan77 , utilizator 13:34, 9 Decembrie 2014
Daca veti face dovada cu înscrisuri, puteti recupera aceste sume prin investirea instantei cu o astfel de cerere.
Soacra ar putea invoca prescriptia, ceea ce inseamna ca ati putea sa recuperati cel mult sumele cheltuite in ultimii trei ani.

In plus, dovada o puteti face cu orice mijloace de proba, nu doar cu inscrisuri, putand invoca in instanta, in ceea ce priveste o eventuala intelegere cu soacra, imposibilitatea morala de a va preconstitui un inscris, tinand seama de relatia de rudenie dintre sotia dumneavoastra si mama sa.
La prescriptie mai depinde si cand au plecat de acolo... daca pot dovedi ca nu a existat vreun fel de intelegere folosinta contra imbunatatiri (in caz ca se invoca, e cel mai des invocat argument)... daca mai au ceva valoare imbunatatirile acelea si merita, raportat la valoarea actuala, degradata...
multumesc pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

administrarea unui imobil timp de 16 ani in comun (in devalmasie) Manole Dumitru Manole Dumitru O speta. X cand s-a casatorit soacra lui X la intelegere a promis ginerelui si ficei sale ca dupa nunta le va face acte pe apartament, Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma lamuriti chain57 chain57 Buna ziua am divortat de sotia mea in 2009 si locuiam impreuna in garsoniera soacrei mele.Inainte de divort sotia mea a plecat in America si eu am ramas in ... (vezi toată discuția)
Obligatii juridice ContSters81656 ContSters81656 Dupa moartea socrului am ajutat-o pe soacra cu cumpararea si montajul unei centrale termice in bloc. Fara sa cer eu soacra, cumnata si nevasta au facut o ... (vezi toată discuția)