avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chemat in judecata pentru o factura restanta din 2002?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Chemat in judecata pentru o factura restanta din 2002?

Am cerut incheierea unui abonament de telefonie din 2002.Probabil dupa cererea facuta au mai considerat inca o luna de abonament.Acum am primit o notificare de la o firma de recuperare a datoriilor.Ei spun ca este o factura neplatita de 153.87 ron din 2002, la care se adauga penalitati de 341 ron.În 2009 mi-am schimbat domiciliul.Firma de recuperare spune ca a mai trimis notificari la fostul domiciliu in 2006,2011,2013.Eu nu stiu nimic.Acum am primit aceasta notificare de la o vecina de la fostul domiciliu.Ei spun ca daca nu platesc in 5 zile ma cheama in judecata.Le-am spus de prescriptie (citit tot de pe forum), dar au spus ca ...au dreptul sa ceara recuperarea datoriei. Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Dumea Anca , utilizator 19:47, 10 Noiembrie 2014
Au dreptul sa ceara iar dvs. sa va aparati.O puteti face singur sau prin avocat angajat.
Puteti face contestatie la executare daca a operat prescriptia.
Buna seara,
Ei au dreptul sa ceara si dumneavoastra sa le transmiteti ca acea datorie este prescrisa si sa nu le dati nimic.
In situatia in care va cheama in judecata va sfatuiesc sa va formulati apararea bazandu-va pe exceptia prescriptiei de 3 ani.
daca v-au notificat abia in anul 2006 deja datoria era prescrisa.
Sa fie sanatosi.
Va sfatuiesc sa consultati si un avocvat.
Multumesc mult amândurora, stimaţi avocaţi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de recuperare razvan22 razvan22 am si eu o problema cu o firma de recuperare get back am avut un abonamnet la fostul romtelecom care nu a mai fost platit din 2012 si dosarul a ajuns pe mana ... (vezi toată discuția)
Firma recuperari stefan2008ro stefan2008ro Buna ziua Am si eu cateva intrebari . Multumesc. Acum 10 minute m-a contactat o persoana de la Top Factoring, care spun ei ca au preluat o datorie de 120 lei ... (vezi toată discuția)
Am si eu o problema cu o firma de recuperari creante laura_fitze laura_fitze am om problema acum vreo 4 ani am avut un abonament la conex am intarziat cu plata lui circa luni dupa care lam platit si ei mi lau inchis pe motiv de ... (vezi toată discuția)