avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aberatii la APAPROD....
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aberatii la APAPROD....

Daca o persoana fizica , nu a avut contract cu o societate de furnizarea apei,canal, si i s-a facturat 68 m3, APA METEORICA INTR-O LUNA, poate recupera cei 123 lei platiti aiurea pe apa de ploaie?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:33, 11 Noiembrie 2014
Dvs. stiti raspunsul - adica asa ceva nu se poate, insa nu stim in ce conditii dvs. ati acceptat sa achitati suma despre care vorbiti si acum vreti sa o recuperati.
Daca-mi dati o adresa de contact, chiar astazi va intocmesc o factura (gasesc eu un obiect de activitate) si dvs. o sa-mi achitati c/val respectiva - daca tot ziceti ca sunteti mama ranitilor din RO...
Regula este alta: primiti o factura pe numele dvs sau a firmei, o studiati si daca stiti ca vi s-au facut niste servicii, ati primit oarece marfa, da, o acceptati la plata si o achitati; daca factura este pe numele dvs., dar nu recunoasteti prestatia facuta, o returnati la furnizor sa se mai gandeasca...

Acum sa va mai spun ceva: as. prop. au pe langa blocuri unele spatii comerciale care nu au contract direct cu furnizorul de apa - canal, ci sunt "arondate" as. prop. din bloc, care are contract cu furnizorul de utilitati. Nu stiu daca sunteti in aceasta situatie.

La noi in Iasi, populatia nu mai achita "apa meteorica" (de fapt canalizare apa meteorica), in schimb societatile comerciale, da, sunt nevoite sa achite - insa, costul este de-a dreptul infim, adica - pentru o suprafata de 30,06 mp - cu care suntem inregistrati la furnizor, cantitatea este de 0,22 mc, iar costul este de 0,63 lei / luna...

In conditiile celor aratate si de dvs. si de catre mine, poate ne mai dati niste amanunte, poate mergeti la as. prop. de care apartineti si va uitati la factura furnizorului sa va convingeti ca valoarea este reala sau "umflata".

Multumesc pentru raspuns !( insa.....) Sa fiu EXPLICITA ! Soacra mea, a avut din 1992 un contract cu Societatea de apa ,de la acea vreme.Intre timp , multe s-au schimbat si binenteles au aparut alte si alte Societati care au preluat consumatorii.Pe vremea aceea , nu se platea apa pluviala.Firma care acum distribuie aceste servicii, au uzat de unele date din trecut si anume , suprafata totala a casei , plus curtea.....au bagat-o la suprafata betonata , deci a tot platit ,, apa pluviala''. Ieri am mers sa vad care-i problema , ca pe factura de luna trecuta i-au trecut apa-5m3, canal 5 m3, si apa pluviala 70 m3 ( aproc 120 lei )....Aici apare intrebarea ! Oare, poate recupera ,banii platiti aiurea pe apa pluviala, incasata ilegal?
Trebuie mers la furnizor pentru explicatii, mai ales pentru cei 70 mc canal apa meteo, altfel vorbim discutii. Vedeti si prevederile contractuale, mai vedeti si prin vecini cum li se calculeaza aceste cheltuieli.
In cele spuse de mine, situatia se referea la proprietarii de la bloc (sectiunea asloc/asprop. a forumului). Practic nu am cunostinte care este procedura la casa pe pamant... cred ca banii achitati pot in cel mai bun caz sa fie tratati ca o plata in avans. trebuia facuta opozitie la factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa pluviala eugarizn eugarizn Buna ziua Imi poate spune si mie cineva care este pretul apei pluviale si la ce cheltuieli o putem incadra ? ma refer la Bucuresti , am ... (vezi toată discuția)
"apa de ploaie" gratyela gratyela Bun gasit si scz daca nu am postat acest subiect \"unde trebuie\" .As dori sa va intreb daca astazi 17 Noiembrie 2010 exista o lege care reglementeaza plata ... (vezi toată discuția)