avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Inspector scolar-obligatie de catedra 2-4
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Inspector scolar-obligatie de catedra 2-4

Buna ziua, fiind numit pe functia de inspector scolar, am conform OM 6370/6.12.2012 obligatie didactica la catedra”efectueaza 2-4 ore pe saptamana” si pentru ca eu am 10 ore suplimentare la o scoala in care se includ si aceste 2-4 ore, scoala imi plateste 6 ore suplimentare.
Unei colege care are 8 ore suplimentare in total, la o alta scoala, deci alt angajator, ii plateste tot 6 ore.
Inteleg ca legiuitorul s-a gandit, ca sunt clase care nu pot avea doi profesori la aceeasi disciplina, dar cand ai ore suplimentare, nu se pune problema.
Problema mea este daca scrie”2-4”, la plata orelor, se alege uneori 2, uneori 4, iar problema colegei este ca, daca se sesizeaza Curtea de Conturi peste 3 ani, care este suma imputata,? a calculat ca trebuie sa munceasca un an gratis.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 23:58, 14 Noiembrie 2014
Toti cei numiti pe functii de conducere au ore suplimentare, profesorii nu mai au loc. Sigur ca se vor retine banii, ca nu sunt prevazute orele suplimentare pentru personalul degrevat de norma decat in conditii deosebite. Care ar fi acelea?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare decizie de detaºare în interesul învãþãmântului dcaliman dcaliman Sunt titular în învăţământ la o şcoala aflata la 20 km de domiciliu, la şcoala din loc. de domiciliu sunt clase simultane, şi pe catedra in ... (vezi toată discuția)
Director adjunct mariamocanu mariamocanu directorul adjunct la o unitate de invatamant preuniversitar poate efectuat ore suplinite? (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva legal pentru a-mi recupera postul? Autor Autor Buna ziua! Doresc sa actionez in justitie ISJ-ul si scoala unde am incadrearea pentru refuzul de a ma primi pe post. Am sa expun in mare situatia data si ... (vezi toată discuția)