avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Neplata timbrului de mediu 2014-castigat la C.A ...
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Neplata timbrului de mediu 2014-castigat la C.A Bucuresti

Primul caz castigat pe timbrul de mediu la Curtea de apel Bucuresti, obligaţia de a face INMATRICULARE AUTO FARA PLATA TIMBRU MEDIU, la Curtea de apel Bucuresti, Respinge recursul ca nefondat SPCPCIV in 03.10.2014
Va rog mai multe detalii. =D>
Cel mai recent răspuns: cristiis , utilizator 13:58, 17 Noiembrie 2014
Detalii cu privire la ce?
La dosar. Mai cunoasteti un alt dosar in Romania care sa fie castigat pe timbrul de mediu in apel? Ati putea detalia dosarul sau avea acces la informatii? Cum de zeci de instante considera ca nefondate cererea de inmatriculare fara plata timbrului de mediu si dupa decizia CJUE dupa 15 oct. care in cauza C-331/13 in Concluziile avocatului general, Cadru General- (3)
Curtea a interpretat ca: "se opune ca un stat memru sa instituie o taxa de poluare aplicata autovehiculelor cu ocazia primei lor inmatriculari in acest statul membru menționat, a unor vehicule de ocazie cumpărate în alte state membre, fără însă a descuraja cumpărarea unor vehicule de ocazie având aceeași vechime și aceeași uzură de pe piața națională”

2.Articolul 110 TFUE prevede:
„Niciun stat membru nu aplică, direct sau indirect, produselor altor state membre impozite interne de orice natură mai mari decât cele care se aplică, direct sau indirect, produselor naționale similare.
De asemenea, niciun stat membru nu aplică produselor altor state membre impozite interne de natură să protejeze indirect alte sectoare de producție.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curtea de justiþie a ue: taxa auto instituitã în ianuarie 2012 contravine tratatului de funcþionare al uniunii europene  Lăzăruţiu Lucian Lăzăruţiu Lucian Decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a fost dată în cauzele conexate C-97/13 şi C-214/13, având ca obiect cereri de decizie preliminară ... (vezi toată discuția)
Se recupereaza sau nu taxa axchitata cu titlu de timbru de mediu ? Roland Mindrila Roland Mindrila Se recupereaza sau nu taxa axchitata cu titlu de timbru de mediu ? Daca aveti pronuntari sub incidenta LEGII 9/2013 PRIVIND TIMBRUL DE MEDIU va rog sa ne ... (vezi toată discuția)
Cjue si taxa de poluare Cornel  Vasile Cornel Vasile Taxa auto instituită de Guvernul României în ianuarie 2012 contravine Articolului 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene, a stabilit Curtea ... (vezi toată discuția)