avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate

Pana 01.11.2014 am lucrat la doua socieatati, la una cu 2 ore, la cealata cu 6. Din noiembrie am ramas angajata doar la una dintre societati cu norma intreaga Din decembrie o sa intru in concediu de maternitate si a-si dori sa ma interesezi daca se poate cumula veniturile de la cele doua societati obtinute in ultimele 6 luni pentru baza de calcul concediu de maternitate. Ce posibilitate este sa nu nu pierd baza cotizata la societatea la care nu mai sunt angajata.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: kinga80_toth , utilizator 16:15, 11 Noiembrie 2014
Buna ziua,
La stabilirea bazei de calcul al indemnizaţiei pentru creşterea copilului se iau în considerare toate veniturile supuse impozitului, precum şi veniturile aferente perioadelor asimilate.
Baza de calcul a indemnizaţiei pentru creşterea copilului se determină ca suma totală a veniturilor realizate în ultimele 12 luni anterioare naşterii copilului.
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2014
H.R. SUPORT , Consultant resurse umane
Multumesc de raspuns, dar la concediu de maternitate, la cele 126 zile, daca se poate cumula venitul de la cealalta societate(unde nu mai sunt angajata) cu venitul de la actuala societate la care am fost si sunt actual angajata.
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 1. - (1) Persoanele asigurate pentru concedii şi indemnizaţii de asigurãri sociale de sãnãtate în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate, denumite în continuare asiguraţi, au dreptul, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţã, pe perioada în care au domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României, la concedii medicale şi indemnizaţii de asigurãri sociale de sãnãtate, dacã:

A. desfãşoarã activitãţi pe bazã de contract individual de muncã sau în baza raportului de serviciu;
...

2. Asadar veti putea primi indemnizatie pentru concediul de maternitate de la toti angajatorii cu are aveti contract individual de munca (CIM) in momentul in care ati intat in concediu de maternitate.

3. - Dvs. ati incetat CIM cu unul din angajatori inainte de a intra in concediu de maternitate si acel angajator nu mai are obligatia sa va plateasca concediul de maternitate.
- Daca ati avut CIM pe perioada determinata si acesta a incetat la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat atunci indemnizatia pentru concediul de maternitate aferent acelui angajator va poate fi platita de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS).
- Spuneti cu ce articol din Codul muncii a incetat CIM la angajatorul unde ati lucrat cu 2 ore.
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc de raspuns,

Cu art.55.b
In acest caz nu puteti sa solicitati indemnizatie pentru concediu de maternitate aferent acelui angajator.

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate dupa demisie ElenaDediu ElenaDediu Buna ziua, Situatie: - 01.iul.2011 - 30.sept.2013 - CIM (8 ore) Firma 1 (perioada nedeterminata) - 01.iul.2012 - 30.sept.2013 - CIM (5 ore) Firma 2 ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate / indemnizatie crestere copil raducup27 raducup27 Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: Sotia este angajata cu contract determinat de munca pana in data de 17.apr.2017. Este insarcinata si data aprox de ... (vezi toată discuția)
Sunt asigurata la cim cu 4 ore marianavoda marianavoda buna seara,va rog nu vreau sa gresesc,daca inchei un contract de munca cu norma de 4 ore,salariata v a putea beneficia de concediu si indemnizatie de ... (vezi toată discuția)