Din cate spuneti, la firma 2, aveti CIM pe perioada determinata pana la 30.09.2013, acest CIM inceteaza de drept, din acest motiv nu veti depune nici o demisie.
1. - Daca demisionati nu mai puteti sa primiti indemnizatie pentru concediu de maternitate si ca urmare a faptului ca ati fost salariata si la Firma 2 (demisia va este imputabila dvs.).
- CIM pe perioada determinata inceteaza de drept ()art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la 30 septembrie si acaesta incetare a CIM nu va este imputabila dvs.
2. - Iata ce spune OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:
Art. 23.
(1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcinã şi lãuzie, pe o perioadã de 126 de zile calendaristice, perioadã în care beneficiazã de indemnizaţie de maternitate.
(2) De aceleaşi drepturi beneficiazã şi femeile care nu se mai aflã, din motive neimputabile lor, în una dintre situaţiile prevãzute la art. 1 alin. (1), dacã nasc în termen de 9 luni de la data pierderii calitãţii de asigurat. Faptul cã pierderea calitãţii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei în cauzã se dovedeşte cu acte oficiale eliberate de cãtre angajatori sau asimilaţii acestora.
(3) În situaţiile prevãzute la alin. (2), baza de calcul a indemnizaţiei de maternitate se constituie din media veniturilor lunare pe baza cãrora s-a calculat contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii, din ultimele 6 luni anterioare datei pierderii calitãţii de asigurat, cu respectarea prevederilor art. 10.
- o copie dupa certificatele medicale de concediu de maternitate o depuneti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS).
3. Tot din OUG 158/2005:
Art. 33. - Pentru persoana asiguratã care se aflã în douã sau mai multe situaţii prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform prezentei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator.
4. - Din Normele de aplicare a OUG 158/2005:
Art. 72. - (1) Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(3) Angajatorii plãtitori au obligaţia respectãrii prevederilor art. 1.
5. In situatia de la pct. 4 rolul angajatorului este jucat de CJAS.
Am gresit eu in mesajul initial - la Firma 2, incepand cu 30.09.2013 vreau sa imi dau demisia. Contractul este pana prin 2014...
Deci daca eu imi dau demisia nu mai beneficiez de indemnizatia de maternitate? Chiar daca este cu acordul partilor?
Sau care ar fi alte variante de incheiere a contractului de munca astfel incat incetarea acestuia sa nu imi fie imputata mie (si sa pot beneficia de indemnizatia pentru cele 126 de zile in baza veniturilor realizate)?
Multumesc,
Elena
1. Incetarea CIM prin demisie sau incetarea CIM cu acordul partilor va este imputabila dvs.
2. Modalitatile de incetare a CIM care u va sunt imputabile sunt: concedierea pentru desfiintarea postului, pentru necorespundere profesionala sau inaptitudine fizica sau psihica, Incetarea CIM pe perioada determinata la termenul pentru care a fost incheiat.