avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate

Buna ziua...As vrea sa stiu daca pot beneficia de concediu de maternitate in urmatoarele conditii : Am avut contract determinat de munca pana la sfarsitul lunii ianuarie 2016 dupa care societatea angajatoare a hotarat sa nu il mai prelungeasca....din ordonanta de urgenta 158/2005 ca pot beneficia de concediu de maternitate şi femeile care nu se mai află, din motive neimputabile lor, în una dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (1), dacă nasc în termen de 9 luni de la data pierderii calităţii de asigurat...eu ar trebui sa nasc la sfarsitul lui iulie deci m-as incadra perfect in cele 9 luni.....singura mea nelamurire este daca faptul ca am avut contract determinat ar putea influenta cumva pierderea acestui drept
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:38, 11 Martie 2016
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate:

ART. 23
(1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcină şi lăuzie, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, perioadă în care beneficiază de indemnizaţie de maternitate.

(2) De aceleaşi drepturi beneficiază şi femeile care nu se mai află, din motive neimputabile lor, în una dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (1), dacă nasc în termen de 9 luni de la data pierderii calităţii de asigurat. Faptul că pierderea calităţii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei în cauză se dovedeşte cu acte oficiale eliberate de către angajatori sau asimilaţii acestora, iar indemnizaţia se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenţie.

(3) În situaţiile prevăzute la alin. (2), baza de calcul a indemnizaţiei de maternitate se constituie din media veniturilor lunare pe baza cărora s-a calculat contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii, din ultimele 6 luni anterioare datei pierderii calităţii de asigurat, cu respectarea prevederilor art. 10.


2. Incetarea contractului individual de munca (CIM) pe perioada determinata la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat nu va este imputabila dvs.

3. - Ca urmare depuneti certificatele medicale pentru concediul de maternitate la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS).
- Luati legatura cu CJAS sa va spuna ce acte sa prezentati la prima depunere de certificat medical.
In cazul acesta avand in vedere ca eu am domiciliu in Vrancea dar am muncit in Bacau la care CJAS trebuie sa depun actele? La cel pe raza unde am domiciliu sau la cel pe raza unde am lucrat?
1. In raspunsul meu de mai sus am scris:
"...indemnizaţia se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenţie".


2. Deci le depuneti la CJAS cu care medicul de familie are incheiata conventia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si concediu postnatal khrik_1977 khrik_1977 lucrez din 12 aprilie 2011 la o firma cu contract pe perioada determinata de 3 luni. in cazul in care firma nu-mi mai prelungeste contractul in data de 12 ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate amelia20100 amelia20100 Buna ziua, As dori sa stiu daca imi poate fi platit concediul de maternitate in urmatoarea situatie:sunt insarcinata in 38saptamani si am teminat pe ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de prenatal daca imi expira contractul temporar? ce as putea face pentru a putea beneficia de prenatal? adelinamaria adelinamaria Buna ziua, In luna septembrie imi va expira contratul temporar de munca, si sunt insarcinata de cateva luni. As dori sa intreb daca nu imi vor prelungi ... (vezi toată discuția)