avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Calcul impozit auto
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Calcul impozit auto

Buna ziua,

Am o intrebare legata de impozitul anual pentru autovehicule.
Momentan impozitul pentru o masina se calculeaza in functie de capacitatea cilindrica a motorului. In functie de capacitatea motorului, acesta se incadreaza intr-o anumita grupa unde fiecare 200cm3 se taxeaza cu o anumita cota de impozitare. Aceasta cota creste exponential.
Practic pentru un motor de 2000cm3 se platesc 18lei pentru fiecare 200cm3. La un motor de 2800cm3 cota de impozitare ajunge la 144lei (de 8 ori mai mare!). Problemea pe care o vad eu este ca nu se taxeaza diferenta de la 2000cm3 la 2800cm3 mai scump, ci toata capacitatea cilindrica a motorului se impoziteaza de 8 ori mai mult !
Nu este de mirare ca avem peste 1 milion de autovehicule inmatriculate in strainatate.

Intrebari: Este corecta aceasta procedura ? Dar din punct de vedere al drepturilor umului de a detine un bun ? Ce actiuni se pot incepe pentru a incerca schimbarea acestui cod fiscal (cel putin pe acest subiect) ?
Exista cai juridice pentru a demonstra absurditatea ?

Mentionez ca reprezint un ONG, care, printre alte, are ca scop salvarea masinilor cu potential istoric, dar si imbunatatirea legislatiei in acest domeniu.

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2014
rdpopa, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 17:53, 11 Noiembrie 2014
rdpopa a scris:



Mentionez ca reprezint un ONG, care, printre alte, are ca scop salvarea masinilor cu potential istoric, dar si imbunatatirea legislatiei in acest domeniu.

Multumesc


pentru astfel de masini , va trebuie un fel de certificat emis de producatorul acelui autoturism, sau de autoritatea care se ocupa cu asa ceva .
trebuie specificat ca masina nu se mai produce in serie , ca are mai mult de 50 de ani...sunt anumite criterii prin care se atesta a fi cu "potential istoric".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit tractor lilisor2 lilisor2 cum se calculeaza impozitul pentru tractor pentru 2012? am inteles ca s-a modificat, va rog sa-mi spuneti baza legala (vezi toată discuția)
Taxele la masinile cumparate pe firma sunt mai mari fata de cele cumparate pe persoana fizica? distribution distribution Buna ziua, Doresc sa achizitionez un autoturism cu motor de 1590cm. As dori sa stiu daca impozitul anual si asigurarea sunt mai mari daca o cumpar pe ... (vezi toată discuția)
Impozit auto 2012 C_Catalin C_Catalin Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu grila de impozitare pentru autovehicule, pentru anul 2012. Impozitele pentru autovehicule au fost modificate in 2010 ... (vezi toată discuția)