avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Plangere penala expert
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Plangere penala expert

Buna ziua,

Daca instanta a respins obiectiunile formulate de una din parti,aceasta poate face plangere penala impotriva expertului?
Expertul cum se poate apara nefiind intemeiata plangerea?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 08:04, 29 Noiembrie 2014
Care ar putea fi motivul plangerii penale impotriva expertului, daca instanta a respins obiectiunile formulate de respectiva parte la raportul de expertiza ?!
Pentru a depune plangere penala impotriva unui expert, partea intr-un proces trebuie sa detina documente clare, ca expertul l-a prejudiciat prin raportul de expertiza intocmit, intr-un anume fel. In caz contrar, actiunea se poate intoarce impotriva celui care face plangere penala.
Reclamantul trebuie sa depuna dovezi ca a fost prejudiciat, prin raportul de expertiza, nu expertul sa depuna dovezi in apararea sa.
Multumesc.Nici eu nu inteleg.Poate fi faptul ca nu mai vrea sa plateasca diferenta de onorariu.
Prin incheierea de sedinta in care s-a analizat raportul de expertiza, observatiile depuse de parti la raport si raspunsurile expertului la observatiile formulate, acceptate de catre instanta de judecata si decontul de cheltuieli depus de catre expert, instanta a pus in vedere partii/ partilor in proces, sa depuna diferenta de onorariu, in termen de 5 zile. Actul doveditor de depunere a diferentei de onorariu (in contul Biroului local pentru expertize tehnice judiciare, pe numele expertului) trebuie atasat la dosarul cauzei si va fi avut in vedere de catre instanta de judecata, cand va da hotararea judecatoreasca in cauza.
Asa este in teorie caci in practica.........Au trecut aproape 2 luni si diferenta de onorariu nu a fost achitata.
Cred ca ar fi bine, sa cititi si aceasta discutie si comentariile:
www.avocatnet.ro/content/for...
Va poate ajuta in cazul dvs.
Puteti scrie o nota catre instanta de judecata, pe care o depuneti cu nr. de inregistrare/ data la arhiva tribunalului, in care aratati ca nu s-a platit diferenta de onorariu, stabilit prin incheierea de sedinta din data de ...... , in dosarul nr. ....

Alte discuții în legătură

Expertiză contabilă judiciară daniro1991 daniro1991 Buna ziua, Am avut nevoie ca învinuit de ajutorul unei expertize contabile judiciare în cadrul unui proces penal (aceasta fiind aprobata de judecător) ... (vezi toată discuția)
Onorariu expert mihaiciobanasu mihaiciobanasu Buna ziua, sunt expert judiciar şi am întocmit o expertiza într-o cauză civilă. Reclamantul a plătit avans onorariu dar nu a mai achitat diferenţa de ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni sau nulitate expertiza? reclamant2013 reclamant2013 Instanta a dispus intr-un proces civil efectuarea unei expertize tehnice judiciare, avand un singur obiectiv. Expertul a depus la termen expertiza solicitata. ... (vezi toată discuția)