Buna ziua, sunt expert judiciar şi am întocmit o expertiza într-o cauză civilă. Reclamantul a plătit avans onorariu dar nu a mai achitat diferenţa de onorariu expert. Judecata a fost suspendata. Problema este cum pot recupera diferenţa de onorariu.
Notificati instanta de judecata in scris, cu nr. de inregistrare/ data de la arhiva tribunalului. Instanta trebuie sa se pronunte asupra diferentei de onorariu daca nu a facut-o pana acuma.
Daca judecarea este suspendata, aceasta este posibil sa fie reluata numai dupa achitarea diferentei de onorariu.
asta este problema, dacă părtile s-au înţeles si nu mai continuă judecata, eu am făcut expertiza care a necesitat un volum mare de muncă iar avansul onorariu nu acoperă nici pe departe cheltuielile.
Daca in momentul intreruperii judecatii, raportul de expertiza impreuna cu decontul de cheltuieli erau depuse la dosarul cauzei, instanta de judecata trebuia sa se pronunte prin incheierea de sedinta si asupra onorariului definitiv al expertului.
multumesc pentru raspunsuri, mai clar asta este speta:
Ora estimata: 08:30
Complet: C12
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: se va comunica reclamantei un exemplar din răspunsul la obiecţiunile formulate la raporrul de expertiză, cu menţiunea de a achita diferenţa de onorariu expert în cuantum de7250 lei, sub sancţiunea suspendării cauzei.
Document: Încheiere de şedinţă 03.06.2016
Ora estimata: 08:30
Complet: C12
Tip solutie: 155/1 c.pr.civ
Solutia pe scurt: În temeiul dispoziţiilor art. 242 alin. 1 Cod procedură civilă, suspendă judecarea acţiunii având ca obiect pretenţii formulate de reclamanta S.C. …… S.R.L., în contradictoriu cu pârâta ……….. Cu drept de recurs pe toată perioada suspendării, ce se va depune la Judecătoria ///////// Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30.06.2016.
Document: Încheiere - Suspendare 30.06.2016
Este vorba de suspendarea actiunii, nu de impacare, cum ati scris anterior.
Daca se impaca, este nevoie de o alta incheiere de sedinta, in care se va relua, probabil,
dispozitia de plata a diferentei de onorariu.