avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... onorariu expert
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

onorariu expert

Buna ziua, sunt expert judiciar şi am întocmit o expertiza într-o cauză civilă. Reclamantul a plătit avans onorariu dar nu a mai achitat diferenţa de onorariu expert. Judecata a fost suspendata. Problema este cum pot recupera diferenţa de onorariu.

Va mulţumescB-)
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:59, 5 Septembrie 2016
Notificati instanta de judecata in scris, cu nr. de inregistrare/ data de la arhiva tribunalului. Instanta trebuie sa se pronunte asupra diferentei de onorariu daca nu a facut-o pana acuma.
Daca judecarea este suspendata, aceasta este posibil sa fie reluata numai dupa achitarea diferentei de onorariu.
asta este problema, dacă părtile s-au înţeles si nu mai continuă judecata, eu am făcut expertiza care a necesitat un volum mare de muncă iar avansul onorariu nu acoperă nici pe departe cheltuielile.
Daca in momentul intreruperii judecatii, raportul de expertiza impreuna cu decontul de cheltuieli erau depuse la dosarul cauzei, instanta de judecata trebuia sa se pronunte prin incheierea de sedinta si asupra onorariului definitiv al expertului.
multumesc pentru raspunsuri, mai clar asta este speta:

Ora estimata: 08:30
Complet: C12
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: se va comunica reclamantei un exemplar din răspunsul la obiecţiunile formulate la raporrul de expertiză, cu menţiunea de a achita diferenţa de onorariu expert în cuantum de7250 lei, sub sancţiunea suspendării cauzei.
Document: Încheiere de şedinţă 03.06.2016

Ora estimata: 08:30
Complet: C12
Tip solutie: 155/1 c.pr.civ
Solutia pe scurt: În temeiul dispoziţiilor art. 242 alin. 1 Cod procedură civilă, suspendă judecarea acţiunii având ca obiect pretenţii formulate de reclamanta S.C. …… S.R.L., în contradictoriu cu pârâta ……….. Cu drept de recurs pe toată perioada suspendării, ce se va depune la Judecătoria ///////// Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30.06.2016.
Document: Încheiere - Suspendare 30.06.2016

Este vorba de suspendarea actiunii, nu de impacare, cum ati scris anterior.
Daca se impaca, este nevoie de o alta incheiere de sedinta, in care se va relua, probabil,
dispozitia de plata a diferentei de onorariu.

Alte discuții în legătură

Cand se comunica partilor un raport de expertiza si cand trebuie platit? sabinaincas sabinaincas s a facut expertiza in constructii si tren cand este primita de parti? cand se poate vedea/ si pana cand trebuie platita expertiza? (vezi toată discuția)
Nepronunțare asupra onorariului viculean viculean Am efectuat o expertiza pentru care s-a aprobat onorariul de 1000 lei. Apoi s-a cerut un supliment de expertiză (deși s-a formulat ca obiecțiuni, ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA 1.Bunicul a decedat in anul 1975 , au ramas sotia supravietuitoare si cei 2 copii. In anul 2012 luna februarie a decedat tatal meu (fiul natural al bunicului ... (vezi toată discuția)