avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Rezervare denumire SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Rezervare denumire SRL

Buna ziua,
Am facut rezervarea denumirii unui SRL in calitate de ASOCIAT insa SRL-ul este al sotului meu si el va fi asociat unic asadar conform statutului nu voi mai avea aceasta calitate #-o...problema ma gandesc ca va fi la inregistrarea firmei care se va face pe numele lui in timp ce rezervarea a fost facuta pe numele meu in calitate de asociat cand eu nu sunt asociat...complicat si oarecum stupid, i know...

Sotul meu este american si din pricina dificultatilor de limba m-am procopsit eu cu toata hartogaraia de completat si depus...si din criza de timp astazi nu am avut cum sa aman rezervareea de denumire asa ca am aflat ca pot sa rezerv in calitate de asociat si pe moment nu am realizat ca firma va avea alt asociat unic....

Ce ma sfatuiti sa fac? este posibil sa nu pot inregistra firma din aceasta cauza?

PS. Pentru a face toate actele in numele lui am nevoie de procura de la avocat, pe care o voi obtine zilele acestea :)
Cel mai recent răspuns: IMR BUSINESS CONSULTING , Consilier juridic 21:36, 19 Noiembrie 2014
Puteti invoca o eroare materiala ( in loc de mandatar s-a inteles asociat ) si sa cereti corectarea ei tot de cei de la registru daca se iveste discutia. Dar ar trebui sa aveti deja procura.
Rezervarea de denumire poate fi facuta de orice persoana in nume propriu chiar daca aceasta nu va avea calitatea de asociat sau administrator in societatea respetiva.
av_silvia_margineanu a scris:

Rezervarea de denumire poate fi facuta de orice persoana in nume propriu chiar daca aceasta nu va avea calitatea de asociat sau administrator in societatea respetiva.

Legal da, practic nu. Interpretarea legii se face de la un judet la altul. De asta am zis "daca se iveste discutia" De exemplu in judetul meu (nu zic unde ca n-are rost...)ONRC si-a permis sa adauge la textul legal. Mai precis sustine OBLIGATIVITATEA societatilor comerciale de a inregistra sigla la infiintare. Pentru a incasa bani mai multi. Daca merge, de ce nu? Doar e tara in care nici Constitutia nu mai are asa mare putere de o bucata de vreme...
multumesc frumos...cei de la biroul de avocatura mi-au cerut sa fac intai rezervarea...daca apar probleme voi cere corectarea la R.C. Multumesc inca o data!
Cu rezervarea nu este nici un fel de problema... insa nu o sa puteti obtine dvs. toate documentele necesare in numele domnului, ar trebui sa mearga personal la notariat pentru obtinerea declaratiei specifce si a specimenului de semnatura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezervare denumire firma amrita950 amrita950 Buna ziua, 1. La rezervarea denumirii firmei este necesar ca cererea sa fie insotita si de alte documente? Pe cererea standard am observat ca exista o ... (vezi toată discuția)
infiintare firma-cetatean non eu rrramor rrramor Care este procedura, ce costuri si acte implica infiintarea unui SRL de catre un cetatean elvetian in Bucuresti?Precizez ca el se afla in Elvetia. Daca el nu ... (vezi toată discuția)
Infiintare sc pentru a o folosi altcineva alexis74 alexis74 Doresc sa infiintez (singurel, doar de aia am terminat dreptul, desi nu profesez :P) un SRL pe numele fratelui meu pentru a il folosi sora noastra. Nu detaliez ... (vezi toată discuția)