avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociatia familiara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociatia familiara

Buna ziua! As dori infiintarea unui AF. Cum se procedeaza si ce acte iti sunt necesare. Exista vreo diferenta in ceea ve priveste impozitele si taxele la stat dintre un SRL si un AF????
Va multumesc anticipat! :)
Conform art. 6 si art. 7din L 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice şi a asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice în mod independent, actele necesare sunt:
Art. 6
a) cerere-tip; ( sa contina semnaturile tuturor membrilor asociatiei)
b) rezervarea denumirii la ORC
c) certificatul de cazier fiscal al solicitantului în original.
d) copii de pe actele de identitate;
e) dovada spatiului
f) certificat medical de la medicul de medicina muncii sau mediul de familie;
g) declaratia-tip pe proprie raspundere ca îndeplineste conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica în domeniul sanitar, sanitar - veterinar, protectiei mediului, protectiei muncii si apararii împotriva incendiilor, precum şi reglementarile specifice protectiei consumatorului pentru activitatea desfasurata si normele de calitate a produselor si serviciilor puse pe piata;
h) doveda pregatirii profesionala sau, dupa caz, experienta profesionala, pentru desfasurarea activitătii pentru care solicita autorizarea -copii dupa documente
Costuri la ORC -aprox. 400 lei

La AF puteti tine contabilitatea in partida simpla (nu sunteti obligat sa aveti angajat contabil) dar nu puteti avea angajati din afara membrilor familiei. Se plateste impozit 16 %

Din cate stiu eu Legea nr. 300/2004 a fost abrogata prin OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale. In ceea ce priveste documentele necesare, puteti accesa acest link: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie pf anita22 anita22 vreau sa imi deschid un magazin cu autorizatie persoana fizica.Imi puteti spune cum se procedeaza dupa obtinerea autorizatiei?Ce obligatii am fata de stat?:-/ (vezi toată discuția)
Intrebare despre pfa vassil67 vassil67 doresc sa ma autorizez ca persoana fizica si nu stiu cum sa fac incadrarea in cod CAEN. Am cumparat un soft de la o firma autorizata romaneasca pentru ... (vezi toată discuția)
Srl, pfa sau af??? tobiasa tobiasa Buna, am si eu cateva intrebari pentru voi si sper sa ma luminati. Vreau sa deschid o afacere de rent a car si nu stiu exact ce fel de firma sa deschid , s-o ... (vezi toată discuția)