avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM cu pasaport cetatean roman
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM cu pasaport cetatean roman

Buna ziua,
Unui cetatean roman, care are CI expirat si nu il poate reface curand, i se poate face contractul de munca doar cu pasaportul?

Multumesc.
Toate bune
Cel mai recent răspuns: Alibur , utilizator 13:49, 14 Noiembrie 2014
In general, la incheierea unui c.i.m. se solicita un act de identitate.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 97/2005, prin act de identitate se înţelege cartea de identitate, precum şi cartea de identitate provizorie şi buletinul de identitate, aflat în termen de valabilitate.
Pasaportul nu face parte din categoria actelor de identitate prevazute de lege, el reprezentand un document de calatorie , potrivit Legii 248/2005.

In practica intalnita, s-au incheiat c.i.m. in baza unui pasaport prezentat de un cetatean roman fara a se fi prezentat obiectii de catre ITM.

Ultima modificare: Joi, 13 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos pentru raspuns.
Daca e in regula si cu pasaportul, imi puteti spune cum am putea sa-l transmitem in Revisal? O idee, o recomandare..

Multumesc.
La tip act de identitate treceti carte de identitate

Mentiuni treceti pasaportul in baza caruia ati incheiat c.i.m.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!!
O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata retroactiva a contribuțiilor pentru pensie Halga Halga Buna ziua Mă numesc Georgeta Halga, și aș dori să știu care sunt documentele de identitate conform legii pentru a putea depune dosarul la Casa de ... (vezi toată discuția)
Angajare doar cu pasaportul alexandu823 alexandu823 Buna ziua, Un cetatean moldovean care a obtinut cetatenia romana si si-a facut pasaport cu domiciliul in strainatate, se poate angaja legal doar cu pasaportul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as sa stiu daca pasaportul poate fi folosit in locul ... Muninn Muninn Buna ziua! As sa stiu daca pasaportul poate fi folosit in locul buletinului in relatia cu banca (demersuri obtinere credit ipotecar), notarul (contract ... (vezi toată discuția)