avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am nevoie de un raspuns- protectie copil de abuz ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am nevoie de un raspuns- protectie copil de abuz emotional

buna seara am o intrebare daca ma puteti ajuta cu un sfat fratele meu este casatorit si are un baiat de 9 ani care de la varsta de 6 ani a facut diabet sotia este invatatoare acum 3-4 ani s-a imbolnavit de lime sau borelia boala care in momentul de fata nu mai este dar care ia afectat mult organismul la ora actuala abea merge si in loc sa faca terapie zi de zi se multumeste sa stea sa se roage problema este ca si copilului ai impune de cateva ori pe zi sa citeasca si sa se roage ca sa se vindece chiar daca el ar vrea sa mearga afara cu copii . nu face alceva decat sa-i spuna copilului ca nu stie cat mai poate ca daca tatal o sa-i gaseasca alta mama nu o sa-l iubeasca la fel ai povesteste trecutul tatalui si il lasa sa asiste la tot felul de discutii si certuri une isi face sotul prost incompetent un neica nimeni de fiecare data cand i se face rau copilul sta cu stres pt ca ea se vaicarete ca moare si ai scade mult glicemia nu face alceva decat sa tipe toti vecini o stiu copilul este intr-o stare ciudata nu il vad niciodata zambind sau fericit in casa doar inafara mentionez ca rau i se face pentru ca fumeaza si nu are voie si cand i se face rau se pune in sa se roage si il pune si pe copil nu face alceva decat sa-l desconsidere pe fratele meu nu la lasat sa participe la educatia lui din motive ca ea spune ca ea e invatatoare are scoala si el mai putin mie personal mi se pare ca ceea ce face ea e un fel de maltratare psihica pt amandoi si traiul impreuna a cam devenit insuportabil sunt casatoriti de 10 ani dar ea tot continua sa spuna banii mei casa mea din banii mei mergi in vacanza tin sa precizez ca fratele meu face 2 servici munceste pt security o agentie cunoscuta are luat un examen in politie ca agent principal nu bea nu fumeaza aduce salariul acasa si se ingrijeste de rate si medicamente si tot ce mai este nevoie merge cu ea chinetoterapie si peste tot unde tre sa mearga copilul face mancare si curatenie pt ca ea nu mai poate face efort prea mult as vrea sa stiu in caz de divort ce sanse ar avea fratele la custodia copilului?
mai tin sa mentionez ca ea a venit cu propunerea de divort pt ca spune ca nu simte sustinuta moral .
Cel mai recent răspuns: andreeapitbulita , utilizator 20:56, 13 Noiembrie 2014
Cu parere de rau, dar cred ca dna ar trebui convinsa ca are nevoie de ajutor de specialitae. Poate ar trebui ambii soti sa incerce o consiliere, sa invete fiecare ce are de facut in situatia data. Cu privire la divort, cred ca ar fi inuman, daca nu se fac toate eforturile in ceea ce priveste starea de sanatate a dnei. In cazul in care nu se vrea sau nu se reuseste, nici pentru fiul acestora cred ca nu este corect sa fie privat de copilarie si ce reprezinta interesul acestuia. Cu privire la custodie, aceasta este comuna, dar se poate stabili domiciliul la tata.
Totusi, daca se ajunge aici, poate ar fi bine sa i se asigure tot necesarul si sprijinul in continuare doamnei, chiar si impotriva vointei ei.
Sper din tot sufletul sa nu se ajunga aici, si sa gasiti o rezolvare.
toti o sustinem de ani buni si nu accepta ajutorul nimanui se incapataneaza si boala nu are treaba cu caracterul sau cu faptul ca ea are principii si idei fixe la care nu renunta sa demigrezi propiul sot si intreaga lui familie care am ajutato mereu nu e corect doar pt faptul ca are o facultate x cum noi facem imposilul sa o aducem pe o linie de plutire .repet ideea de divort a fost initiativa ei nu a fratelui el nu ar vrea tocmai pt ca ni se pare un pic inuman dar ne-am gandit la linistea copilului va multumesc pt sfat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu fosta soacra: ameninta ca imi ia copilul jannka jannka Buna ziua,am divortat de 3 ani si de atunci mereu sunt amenintata ca imi ia copilul. Am divortat de comun acord pe motiv ca fostul sot bea,din 7 zile pe ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie minor provenit din concubinaj codreamaria codreamaria buna seara!va rog daca puteti sa ma ajutati.fratele meu este intro relatie care din pacate a ajuns la despartire dar din aceasta relatie a rezultat un copil la ... (vezi toată discuția)
Posibilitate refuz test de paternitate Adela27 Adela27 Fostul sot vrea sa faca testul de paternitate il pot refuza?baiatul meu are 8 ani si tatal abia acum sa trezit sa faca test.ce se intampla daca refuz? (vezi toată discuția)