In luna mai am depus dosarul de pensie. Am 60 de ani si o vechime de 39 de ani si 3 luni. La verificarea dosarului s-a constatat ca incadrarea in grupa a II a de munca s-a facut pentru meseria de tamplar cu OR 26/90 si adr 153 DA/1994. Mentionez ca meseria mea este de lacatus mecanic , deci ar fi trebuit ord. SMMPS nr 24/1995 si nu stiu unde se poate face aceasta modificare. Din aceasta cauza nu s-a putut incheia dosarul de pensie. Pe cartea de munca sunt trecut bine: lacatus mecanic, dar s-a facut aceasta greseala cu incadrarea in grupa. Intreprinderea unde am lucrat, a falimentat in 1997. De unde pot obtine o adeverinta pentru clarificarea grupei? Va multumesc!
Daca in carnetul de munca este corecta incadrarea Dvs in grupa de munca si meseria adica lacatus mecanic, este f. bine.
Societatea la care ati lucrat, chiar daca a dat faliment, are arhiva in grija cuiva.
Trebuie sa va interesati unde este arhiva soc. si sa indreptati greseala din adeverinta pe care o aveti acum, adica sa va elibereze alta adeverinta.