avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recunoastere grupa a II-a
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recunoastere grupa a II-a

In luna mai am depus dosarul de pensie. Am 60 de ani si o vechime de 39 de ani si 3 luni. La verificarea dosarului s-a constatat ca incadrarea in grupa a II a de munca s-a facut pentru meseria de tamplar cu OR 26/90 si adr 153 DA/1994. Mentionez ca meseria mea este de lacatus mecanic , deci ar fi trebuit ord. SMMPS nr 24/1995 si nu stiu unde se poate face aceasta modificare. Din aceasta cauza nu s-a putut incheia dosarul de pensie. Pe cartea de munca sunt trecut bine: lacatus mecanic, dar s-a facut aceasta greseala cu incadrarea in grupa. Intreprinderea unde am lucrat, a falimentat in 1997. De unde pot obtine o adeverinta pentru clarificarea grupei? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consilier juridic 22:33, 14 Noiembrie 2014
Daca in carnetul de munca este corecta incadrarea Dvs in grupa de munca si meseria adica lacatus mecanic, este f. bine.
Societatea la care ati lucrat, chiar daca a dat faliment, are arhiva in grija cuiva.
Trebuie sa va interesati unde este arhiva soc. si sa indreptati greseala din adeverinta pe care o aveti acum, adica sa va elibereze alta adeverinta.
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2014
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am urmatoarea problema : firma iacm dimbovita (transformata ... Mihai/2061 Mihai/2061 Buna seara, am urmatoarea problema : firma IACM Dimbovita (transformata ulterior in CONSIRD SA), unde am facut stagiatura in 1986-1989,s-a desfiintat prin ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar pensionare limita de virsta cacenschivio_GL; cacenschivio_GL; Buna Ziua!O intrebare pe forum..unui coleg de serviciu i-a fost respins doarul de pensionare limita de virsta pe motivul ca doua adeverinte de grupa emise de o ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie de pensionare Lucian Filipoaia Lucian Filipoaia Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un sfat, referitor la urmatoarea problema : O persoana(barbat) a depus dosarul de pensionare la varsta de 60 de ani, ... (vezi toată discuția)