avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovire si alte violente, 3 zile spitalizare in Anglia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovire si alte violente, 3 zile spitalizare in Anglia

'lovitura cauzatoare de moarte
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:46, 19 Noiembrie 2014
Dati-ne mai multe detalii despre ce doriti sa aflati in legatura cu aceasta infractiune.
Buna seara.. Pe data de 18oct 2014[ cele intamplate au fost petrecute in anglia sotul se afla acolo..] In timpul unei petreceri la domiciuliul sau..pe baza unor discutii contradictorii si a consumului de alcool, cu unul dintre invitati totul a degenerat,sotul a lovit o persoana, acesta fiind in stare avensata de ebrietate s-a dezeechilibrat si a cazut pe spate,dupa cateva ore din cauza unor dureri de cap a fost preluat de o ambulanta..necesitand 3 zile de spitalizare,acesta sustine ca a fost operat ,in acest timp sotul a fost ridicat de acasa de politie pus sa dea declaratie si chemat pe data de 15 dec..vreau sa stiu ce i se poate intampla sotului ..pt cele mentionate? Cel lovit acum vrea bani..pt a-si retrage plangerea? A stat numai 3 zilein spital..de ce a fost chemat pe 15 dec ce se intampla in acest timp..mentionez ca cel lovit ameninta ca vrea sa-l dea in judecata si aici in romania ..se poate si aici si acolo?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
Admin, administrator
Nu este lovitură cauzatoare de moarte, întrucât nu s-a produs decesul persoanei vătămate.
Consecințele pot fi de ordin penal, în funcție de ceea ce prevede legislația penală de acolo, de aprecierea medicului legist pe baza căreia se va face încadrarea juridică a faptei.Prespun că persoana vătămată va solicita și plata unor despăgubiri și daune morale.
buna ziua..dar la noi in tara care ar fi ..pedeapsa.?.el dorind sa-l dea in judecata si aici se poate da si aici si acolo..eu nu-s deacord cu despagubiri..pt ca el a stat in spital doar 3 zile..pt aceste 3 zile se poate da in judecata..?
Nu-l poate da in judecata in doua locuri, cel putin nu in penal. In mod normal, instantele competente sunt cele britanice, extrateritorialitatea dreptului penal romanesc aplicandu-se doar in cazuri exceptionale. In drept civil daca sotul nu are proprietati si venituri considerabile s-ar putea sa fie o bataie de cap inutila pentru cel care il da in judecata.

Alte discuții în legătură

Omor sau lovituri cauzatoare de moarte Poate cineva sa imi dea raspuns la urmatoarea speta? Un agent de paza chemat sa intervina, impreuna cu alti colegi, la prinderea unor hoti ce sustrageau ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit si as dori niste informatii Mihaismk Mihaismk Buna seara , situatia s-a intamplat astfel : Eu cu niste prieteni am trecut pe langa niste garaje , si ne-a venit sa facem treaba mica si ne-am pus acolo sa ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica BStefan BStefan Buna ziua. In urma unei discutii contradictorii in autobuz,sunt urmarit de 3 persoane (16-17 ani) in zona locuintei. Acestia asteapta sa fiu singur pentru a ma ... (vezi toată discuția)