avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Omor sau lovituri cauzatoare de moarte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Omor sau lovituri cauzatoare de moarte

Poate cineva sa imi dea raspuns la urmatoarea speta?
Un agent de paza chemat sa intervina, impreuna cu alti colegi, la prinderea unor hoti ce sustrageau deseuri neferoase, a lovit cu un baston din dotare pe unul din hoti in cap, acesta decedand la spital. In prezent agentul a fost arestat sub invinuirea de omor. Este corect? Fac precizarea ca deseurile ce se sustrageau erau depozitate in afara combinatului pe care agentii de paza il pazeau dar apartineau combinatului si agentii de paza au fost trimis sa intervina in acel loc.
Da e infractiune,poate fi omor, insa ar putea fi si lovituri cauzatoare de moarte
Ai nevoie de o expertiza medico-legala care sa lamureasca existenta legaturii de cauzalitate intre lovitura - intensitate, loc - si rezultatul produs-moartea.
dup parerea mea nu poate fi vorba de un omor!agentul a actionat cu praeterintentie!eu as zice lovituri cauzatoare de moarte! ptr.diferentierea infractiunii de omor de cea de lovituri cauzatoare de moarte trebuie analizate urmatoarele elemente obiective ale laturii subiective:1)locul loviturii:daca lovitura este aplicata in zonele considerate de doctrina vitale-cap,gat,abdomen,torace-atunci exista o probabilitate mai mare sa ne aflam in prezenta unui omor;2)intensitatea si numarul loviturilor;3)obiectul cu care se loveste-aici fiind vorba de un baston as inclina spre lovituri cauzatoare de moarte4)varsta victimei-banuiesc ca hotul nu era un mos sau un copil;5)starea de sanatate a victimei.analizand aceste elemente in speta aceasta se ajunge la concluzia ca e vorba despre infractiunea de loviri si vatamari cauzatoare de moarte.procurorii au mers probabil pe omor cu intentie indirecta!oricum, mergi mai departe cu caile de atac!bafta!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire iulianciolan iulianciolan lovirea cu pumnii si picioarele dupa care cu cutitul in zona toracica, este tentativa de omor? (vezi toată discuția)
Incadrare fapta cocoxxl cocoxxl Va rog sa ma ajutati si pe mine cu incadrarea unei fapte Speta pe scurt:conflict spontan ,inculpatul aplica victimei intr-o perioada foarte scurta de timp ... (vezi toată discuția)
Ce fel de infractiune? nebunel18 nebunel18 Faptul de-a arunca cu o piatra dupa cineva, daca acesta din urma il omoara ce fel de omor este? Deoarece agresorul doar avea intentia de-al rani grav, ... (vezi toată discuția)