avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Scutire impozit pe venitul din salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Scutire impozit pe venitul din salariu

Buna seara,
Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns in privinta scutirii de impozit pt veniturile din salarii, in cazul in care detin un PFA. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 17 Noiembrie 2014
Nu sunteti scutita de plata impozitului pe salariu daca sunteti si PFA.
am omis sa spun ca am certificat de handicap gradul 2 accentuat-grav? citeam in legea 448/2006 republicata sa sunt scutiri ale impozitului pt venit din salarii...
Si art.55 alin.4 lit.k^1 C.fisc prevede scutirea de impozitul pe salariu a persoanelor cu handicat grav si accentuat.

In acest caz, nu vi se va retine impozit pe veniturile din salarii (adica, pe veniturile obtinute in baza unor c.i.m. incheiate in calitate de salariat cu terte persoane).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre "scutire personala" și "scutire personala majorata" sunsray sunsray Recent am descarcat o cerere pentru [b]Scutire impozit pe venit din salariu[/b] , care sa o completez, - (o găsiți aici ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu handicap laur2013 laur2013 Buna ziua, Daca o persoana detine un certificat de incadrare intr-un grad de handicap si in acest timp sa angajat, aceasta mai plateste CAS si impozit pe ... (vezi toată discuția)
Scutiri de impozite pentru persoanele cu handicap accentuat BG BG Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la actul normativ care prezinta scutirile de impozite de care beneficiaza o persoana cu handicap ... (vezi toată discuția)