avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovigneta gratuita
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovigneta gratuita

Sunt persoana cu handicap grad 1, grav, am un certificat eliberat de comisia de specialitate -permanent.Mentionez ca handicapul nu este la membre sau ochi.Sunt tot odata pensionat medical, am drept de insotitor.
Vreau sa stiu, daca beneficiez de gratuitate pentru rovigneta pentru autoturismul ce il detin in proprietate pe numele meu??.
Cel mai recent răspuns: catalinaroman , utilizator 19:13, 21 Noiembrie 2014
Conform disp L nr 448/2006 art 26 ,beneficiati de aceasta facilitate
Adresati-va serviciului specializat din primarie,completati dosarul si veti beneficia de drepturile legal prevazute
Succes !
Buna seara conform art 28 din Legea 448/2006 de scutirea de la plata rovignetei beneficiaza doar persoanele cu handicap care au masinile adaptate handicapului.La Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilui de care apartineti puteti depune o cerere de scutire de la plata rovignetei daca masina este pe numele unui membru al familiei sot sotie al persoanei cu handicap copii sau parinti ai copilului cu handicap dupa caz.Se face o ancheta sociala din care reiese calitatea de ingrijitor al persoanei cu handicap de catre proprietarul masinii, adica acesta il ajuta in deplasari, la cumparaturi etc si pentru acea masina se poate acorda scutirea .

Aveti aici citatul din lege Persoanele cu handicap, detinatoare de autoturisme adaptate handicapului, precum si persoanele care le au in ingrijire beneficiaza de scutire de la plata tarifului de utilizare a retelelor de drumuri nationale, prevazut in Ordonanta Guvernului nr. 15/2002 privind introducerea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania. (art. 28)
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2014
catalinaroman, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire ompozit persoana cu handicap jetli jetli Buna ziua! Sunt persoana cu handicap grav, fac hemodializa si spondilita cu poliartrita. Intrebarea este daca trebuie sa platesc impozit pe autoturism, ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu copil in intretinere cu handicap accentuat drandaadina drandaadina Bună ziua, As dori sa stiu daca beneficiez de scutirea taxei de timbru pt masina in condițiile în care am un copil de aproape 2 ani cu un handicap ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe locale bratu nicolae bratu nicolae Buna ziua, as dori sa va adresez o intrebare.Un contribuabil proprietar al unui autoturism poate fi scutit de taxa asupra mijlocului de transport in baza ... (vezi toată discuția)