avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sifonul de pardoseala trebuie schimbat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sifonul de pardoseala trebuie schimbat

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: se pare ca sifonul din baia mamei mele (care sta la parter) este stricat si s-a deteriorat plafonul din subsol. Asociatia vrea sa sparga prin apartament ca sa repare. Am urmatoarele intrebari:
1. Avand in vedere ca nu mai gasim gresie acelasi model si culoare se poate repara prin subsol.?
2. Daca trebuie schimbata si teava de scurgere de la cada cam cat trebuie spart in total (pardoseala si pereti)?
3.Este obligatoriu sa acceptam sa sparga prin apartament?
Cel mai recent răspuns: terentetalharu , utilizator 13:36, 19 Noiembrie 2014
1-Avand in vedere ca in sifonul de pardoseala se aduna apa reziduala de la chiuveta si cada/cabina,evident inlocuirea sifonului necesita interventie si asupra instalatiilor care se varsa in acesta,respectiv interventia de inlocuire sifon nu se poate executa din subsol
Se poate schimba sifonul,din subsol,dar legatura de la chiuveta si de la baie se poate realiza numai din apartamentul dvs
2-Este hazardat a emite raspuns concret in conditiile in care nu oferiti date concrete
Tehnic este necesar a se dezafecta zona care asigura vizibilitate si eficienta interventiei la partile care trebuiesc reinstalate in sifon
De regula,in astfel de cazuri este de preferat,mai ales daca nu a fost inlocuita instalatia din perete ,sa analizati oportunitatea executarii de scurgere noua
3-Hotararea acceptarii executarii lucrarii din apartament va apartine in exclusivitate ,concret dvs denuntati defectiunea la sifonul de pardoseala
Daca nu acceptati executarea interventiei de inlocuire sifon de pardosela din apartament,din subsolul tehnic nu se poate executa in conditii tehnice sigure reinstalarea scurgerilor de la chiuveta sau cada
Am urmatoarea situatie: se pare ca sifonul din baia mamei mele (care sta la parter) este stricat si s-a deteriorat plafonul din subsol. Asociatia vrea sa sparga prin apartament ca sa repare.

Ce treaba are asociatia cu reparararea sifonului de pardoseala aflat pe proprietatea mamei dumneavoastra?
NU asociatia trebuie sa schimbe acest sifon, mama dumneavoastra este OBLIGATA sa repare sifonul, dar sa repare si stricaciunile facute proprietatii comune!!
Legea 230/2007
Articolul 14 Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala . Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
Articolul 17 Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Articolul 18 In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.
Sunt de acord în totalitate cu Thran.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, exista vreo lege prin care se obliga asociatia de ... Botez Marius Botez Marius Buna ziua, exista vreo lege prin care se obliga asociatia de locatari sau vecinul de deasupra sa repare sifonul de pardoseala din baie? Mentionez ca de ... (vezi toată discuția)
Am un vecin deasupra care are o defectiune la scurgerea din baie ... Piciu Dumitru Piciu Dumitru Am un vecin deasupra care are o defectiune la scurgerea din baie in urma careia i-mi distruge tavanul baii L-am anuntat dar nu ia nici o masura Cum ar trebuii ... (vezi toată discuția)
Inundat de catre vecina de desupra mea. florinm58 florinm58 Locuiesc intr-un bloc de cand m-am nascut de 58 ani ,de-a lungul timpului au fost diverse probleme intre vecini si din cate stiu cam toate si-au gasit ... (vezi toată discuția)