Buna dimineata,
As vrea sa stiu daca pentru o persoana condamnata in prezent incarcerata la penitenciarul Rahova respectiv sotul meu poate face cerere de eliberare conditionata inainte de a ispasi pedeapsa. Sotul meu a fost acuzat de frauda informatica in urma cu 5 ani la varsta aceea era minor a fost 2 luni arestat preventiv si apoi l-au eliberat. Dupa care a plecat in Franta la fratele lui si a ramas acolo.A avut un avocat din oficiu,i sa respins apelul si a primit o pedeapsa de 3.6 ani cu executare.De atunci si pana acum ceva timp a lucrat in Franta,a avut un ap.inchiriat acolo cu contract etc.Acum mai bine de o luna am luat impreuna hotararea sa se intoarca acasa sa se predea ca sa rezolvam aceasta problema pt. ca politia la tot cautat chiar si acum doua luni au fost ultima oara acasa la parintii lui.vnea cu autocarul,s-a facut control la o vama in Italia,ma rog l-au arestat acolo si in urma cu 3 saptamani aproape pe data de 3 noiembrie a fost adus la Rahova.Este a treia saptamana de carantina,i se va stabili regimul si apoi cred ca il vor muta.El este din Brasov.Eu locuiesc in Bucuresti.Vom face insa cereri sa nu il mute deoarece mie imi este greu avem 2 copii sa ajung in fiecare saptamana la vizita la Codlea.Am insa cateva nelamuriri....imi spunea la ultima vizita ca pe cartela pe care a primit-o de la penitenciar de pe care ma mai suna din cand in cand ii afiseaza 760 zile de pedeapsa.Se calculeaza altfel anul de inchisoare sau i s-au scazut deja cele 3 luni de arest de pana acum? Ceea ce ma intereseaza sa stiu cel mai mult este daca putem sub o forma sau alta sa facem cerere de eliberare conditionata in vederea controlului judiciar sau orice altceva? Arest la domiciliu sau o micsorare a pedepsei? Ceva..orice.El nu are si nici nu va avea probleme de comportament este insa o drama faptul ca se afla acum acolo asta vad eu pt ca e vizibil afectat a slabit deja foarte mult cu toate ca s-a resemnat.Plateste pt greseala de a fii facut parte dintr-un grup nepotrivit de prieteni...anturaj la vremea la care era inca un copil fara sa isi dea seama...pana acum evident de consecinte.Eu sunt singura acum...situatia e mai mult decat grea cu toate astea as face orice posibil omeneste sa il scot de acolo.Va rog mult sa imi dati cateva sfaturi.....va multumesc.
Buna seara. Din luna februarie se va abroga articolul respectiv din lege. Si pentru ca s au inceput investigatii legate de faimoasele carti scrise in inchisori,putem spune ca cine mai scrie astazi,nu va mai beneficia de reducerea pedepsei pentru asta !