Astazi mi s-a suspendat permisul datorita faptului ca agentul de politie zice ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului la iesirea din intersectie.Detaliat
Cand am intrat in intersectie semaforul era verde, banda 1 la iesirea din intersectie era blocata datorita taxiurilor care stationau in loc unde oprirea este interzisa (mentionez ca drumul are 2 benzi de circulatie pe sens).
La iesirea din intersectie mai exista un semafor pentru a facilita trecerea pietonilor. M-am asigurat( semaforul era verde), am iesit de intersectie si trecut inclusiv de semafor si am fost oprit pentru ca am trecut pe rosu. Nu am semnat procesul verbal.
Am facut poze intersectiei cat timp domnii politisti au facut actele.
Pe masina am montata o instalatie xenon neomologata, desi am spus ca remediez problema pe loc montand becuri normale am primit contraventie si pentru instalatie cat si retinerea certificatului de inmatriculare.
As dori sa merg in instanta. Credeti ca am sanse?
Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc anticipat!
Faceti plingere impotriva procesului-verbal si depuneti-o la Judecatorie in 15 zile. Aratati motivele pentru care considerati ca acest proces verbal il considerati netemeinic si nelegal.
Pentru sancțiunea privind traversarea intersecției in timp ce semaforul avea culoarea roșie, șanse ar fi, dar vă trebuiesc probe concrete ( nu dezvolt subiectul)
Pentru a 2-a sancțiune, parerea mea este că au procedat correct, acum vedeți și părerea instanței de judecată. Înlocuirea becului se referă la situația nefuncționalității lui ori nu a echipării autovehiculului cu un sistem de iluminat neomologat, pentru asta este necesar a se reefectua RAR-ul.
Pe parcursul solutionarii procesului sanctiunile aplicate se suspenda, deci nu va trebui sa platiti amenda.
Pentru restituirea permisului de conducere va trebui sa obtineti de la judecatorie un certificat de grefa si apoi sa va adresati politiei cu cerere la care sa anexati certificatul si copia plangerii.
Buna ziua!
Deoarece nu am semnat procesul verbal domnul politist, acesta nu l-a inmanat.Am fost astazi la sediul politiei pe raza careia mi s-a emis procesul verbal pentru a-l ridica.Mi s-a spus ca nu il pot ridica si ca trebuie sa astept sa il primesc prin posta.Este adevarat?
As vrea sa platesc contraventia deoarece stiu ca se plateste jumatate in 48 de ore,insa nu stiu suma.Dupa ce primesc procesul verbal mai pot plati jumatate din suma?