avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie pentru permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie pentru permis auto

Circulam din directia petricani ,am fost oprit la intersectie la colentina la ceas, pentru trecere la culoarea rosie la semafor !!!
Mentionez ca am trecut pe galben , eram pe banda din mijloc si mergeam inainte .
Cel din dreapta mea, a fortat sa faca stanga prin fata mea , si a trebuit sa opresc in mijlocul intersectiei sa-l las sa faca stanga (eu fiind surprins de culoarea rosie in mijlocul intersectiei). Dupa care am oprit la pietoni .


Politistul a venit cu vw passat, pus pe treaba , mi-a cerut carnetul si nu am vrut sa il dau , decat buletinul si restul actelor.
Nu am semnat nimic , iar ca mentiune am avut ceva in genul "nu este adevarat, am trecut pe verde".

El a spus ca in cateva zile imi va veni procesul verbal acasa , si o sa trebuiasca sa predau carnetul , ce e de facut ? Sa refuz sa ridic recomandata ?

Daca e nevoie de o schema mai amanuntita cu intersectia si restul , despre ce s-a intamplat voi face !
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
ak47, utilizator
Cel mai recent răspuns: ak47 , utilizator 15:31, 28 Iulie 2011
In termen de 15 zile de la primirea procesului-verbal puteti formula plangere contaventionala impotriva procesului-verbal. In perioada judecarii procesului, pana la ramanerea irevocabila a hotararii, nu trebuie sa predati permisul la politie, deoarece este suspendata executarea sanctiunii contraventionale.
Ce mai puteti face este sa nu ridicati acel proces-verbal de la posta, daca vi se va comunica prin posta si sa asteptati sa se implineasca 30 de zile de la data intocmirii procesului-verbal. Dupa expirarea acestei durate de 30 de zile, este prescrisa sanctiunea contraventionala si nu va mai putea fi pusa in executare.
Nu va recomand sa evitati ridicarea plicului de la cutia postala ci mai degraba sa-l ridicati si sa depuneti contestatie in care sa ratati tot ce ati aratat pe forum si daca mai aveti si un martor veti avea sanse mari de castig mai ales daca ei nu au o poza a evenimentului care oricum v-ar avantaja.
Adrian.Tudor a scris:

Nu va recomand sa evitati ridicarea plicului de la cutia postala ci mai degraba sa-l ridicati si sa depuneti contestatie in care sa ratati tot ce ati aratat pe forum si daca mai aveti si un martor veti avea sanse mari de castig mai ales daca ei nu au o poza a evenimentului care oricum v-ar avantaja.


Scuzati ca intervin,.... de ce nu? Pe mine avocatul meu m-a sfatuit sa fac acest lucru. (citez ce a spus el) "daca iti vine scrisoare in posta cum ca sa nu il ridici il lasi acolo sa treaca vre-o 2 luni,.... dupa care facem plangere conform ...................... (aici mi-a bagat ceva termeni juridici pe care nu ii mai tin minte), si castigam sigur". Nu am inteles exact care e treaba nici de la el nici de aici,..... e bine sa il ridici sau nu?
Scuza ca intervin Ai fost instintat ridica recomandata depune contestatie la judecatorie ai sanse mai mari sa cistigi ca ai martor, din partea politiei nu prea se prezinta nu au dovezi tu ai martor depune contestatia in termen, la politie nu predai permisu solicita dovada de la judecatorie ca ai contestat PV Instanta hotareste si pina nu ramine definitiva hotarirea nu trebue predat permisu.BAFTA
cele 15 zile in care pot face contestatie , se pun de la data in care a fost constatata fapta ? sau 15 zile de cand am luat la cunostinta prin posta ?

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal: are sau n-are sens? lovefist lovefist Am avut zilele trecute un accident. Am intrat intr-o intersectie mare cu linie de tramvai pe culoare verde. In fata mea era o masina care se deplasa cu ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis si certificat pe nedrept Andrei-Vlad Andrei-Vlad Buna ziua! Astazi mi s-a suspendat permisul datorita faptului ca agentul de politie zice ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului la iesirea din ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru 30 de zile, proces verbal de contravenþie neînmânat Teracsro Teracsro Buna ziua. Am avut parte in urma cu 3 zile de nefericita ocazie sa dau peste un politist dus cu pluta. Eu stationam la o intersectie la semafor iar la ... (vezi toată discuția)