avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie pentru permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie pentru permis auto

Circulam din directia petricani ,am fost oprit la intersectie la colentina la ceas, pentru trecere la culoarea rosie la semafor !!!
Mentionez ca am trecut pe galben , eram pe banda din mijloc si mergeam inainte .
Cel din dreapta mea, a fortat sa faca stanga prin fata mea , si a trebuit sa opresc in mijlocul intersectiei sa-l las sa faca stanga (eu fiind surprins de culoarea rosie in mijlocul intersectiei). Dupa care am oprit la pietoni .


Politistul a venit cu vw passat, pus pe treaba , mi-a cerut carnetul si nu am vrut sa il dau , decat buletinul si restul actelor.
Nu am semnat nimic , iar ca mentiune am avut ceva in genul "nu este adevarat, am trecut pe verde".

El a spus ca in cateva zile imi va veni procesul verbal acasa , si o sa trebuiasca sa predau carnetul , ce e de facut ? Sa refuz sa ridic recomandata ?

Daca e nevoie de o schema mai amanuntita cu intersectia si restul , despre ce s-a intamplat voi face !
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
ak47, utilizator
Cel mai recent răspuns: ak47 , utilizator 15:31, 28 Iulie 2011
Daca scrie "a trecut pe culoarea verde", depuneti in termen de 15 zile de la data primirii contestatie, iar motivul este unul simplu si oferit gratuit de catre agentul constatator : trecerea pe culoarea verde este legala, iar agentul constatator a aplicat o sanctiune nelegala intrucit dvs. ati respectat legea.
Succes!
"Am trecut pe culoarea verde" este mentiunea facuta de contravenient.
Astfel, daca puteti proba aceasta sustinere, formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la data comunicarii procesului-verbal de contraventie, plangere care se depune la judecatoria in a carei raza teritoriala a fost constatata contraventia.
Eu pot veni cu martori , el daca a scris ca eram singur in autoturism ce se poate intampla ?
Masina are geamuri negre, nici nu poate observa daca sunt persoane in spate sau nu.

Agentul constatator aproape ca nici nu m-a lasat sa citesc procesul verbal, decat de la distanta, l-am filmat cu tel mobil .

Am nevoie de un avocat bun din bucuresti, pentru a contesta procesul verbal , si care sa ma ajute sa-mi pastrez carnetul.
0765.324.361. Toate cele bune !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal: are sau n-are sens? lovefist lovefist Am avut zilele trecute un accident. Am intrat intr-o intersectie mare cu linie de tramvai pe culoare verde. In fata mea era o masina care se deplasa cu ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru 30 de zile, proces verbal de contravenþie neînmânat Teracsro Teracsro Buna ziua. Am avut parte in urma cu 3 zile de nefericita ocazie sa dau peste un politist dus cu pluta. Eu stationam la o intersectie la semafor iar la ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis si certificat pe nedrept Andrei-Vlad Andrei-Vlad Buna ziua! Astazi mi s-a suspendat permisul datorita faptului ca agentul de politie zice ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului la iesirea din ... (vezi toată discuția)