avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Amnistie fiscala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Amnistie fiscala

Buna seara. In anul 2011-2013 am fost in concediu crestere copil incasand o indemnizatie mai mare decat cea cuvenita , deoarece doamna secretara de la unitate(lucrez in invatamant) mi-a completat gresit salariul, in loc sa-mi treaca netul a trecut brutul.In august 2012 cei de la AJOFM au descoperit eroarea si in 6 luni am achitat o parte din bani(nu am stiut ca doar o parte). In august 2014 am primit o somatie ca mai am un rest de plata. INTREBARE : eu beneficiez de legea amnistiei fiscale????????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 20 Noiembrie 2014
Legea nr.126/2014:
Art. III. 2
(1) Debitele cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului/stimulent/stimulent de inserţie acordate în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, sau a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, constituite din culpa debitorului, materializată în folosirea cu intenţie de către acesta a unor documente despre care cunoştea că au fost eliberate cu nerespectarea legii, declararea de către acesta a unor date neconforme realităţii sau nedeclararea unor informaţii nu fac obiectul scutirii la plată, conform prevederilor art. II.
...

Din cate ar reiesi din lege nu faceti obiectul scutirii la plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie recalculare indemnizatie dupa 4 ani jumate arhana arhana Buna ziua, am primit la sfarsitul lunii dec.2014 instiintare precum in urma unei decizii din 2012 s a recalculat indemnizatia dupa primul copil. Primul copil ... (vezi toată discuția)
Amnistia fiscala terimar terimar Din anul 2009 si pana in 2011 am beneficiat de indemnizatie pentru cresterea copilului. in urma verificarilor facute de curtea de conturi s-a constatat ca nu ... (vezi toată discuția)
Amnistia fiscala pentru mame ursu felicia ursu felicia Buna ziua, Am primit ieri o hartie de la Agentia Pt Plati si Inspectie Sociala prin care imi comunicau ca a fost respinsa cererea de scutire de la plata a ... (vezi toată discuția)