avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sistare indemnizatie insotitor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sistare indemnizatie insotitor

Buna , mama mea are piciorul taiat de la coapsa din cauza infundarii vaselor de sange . A primit indemnizatie de insotitor dar acum cand am fost la comisie din nou sa vada daca nu i-a crescut piciorul ( glumesc aici ) a primit certificat de handicat permanent dar nu mai primeste indemnizatia de insotitor. Specific ca mama are 62 ani , nu se descurca singura , sta doar in pat , nu poate merge cu proteza nici cu carjele este dependenta de cineva in permanenta . A sunat la casa de sanatate sa intrebe unde sa faca o contestatie si ce acte sa trimita iar raspunsul a fost ca nu are rost deoarece nu va incadrati cnf legii 762 pe 2007 cu actualizare 14 mai 2014. Ce ar trebui sa fac deoarece nu mi se pare normal aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: atamax , utilizator 12:16, 21 Noiembrie 2014
nu este nici un specialist in asigurari pe aici????
Daca aveti rabdare o sa primiti raspuns de la cineva care se pricepe.
Decizia respectiva poate fi contestata.

Certificatele de incadrare in grad de handicap pot fi contestate in termen de 30 de zile de la comunicare.
Contestatia se va depune la comisia care a emis certificatul. Secretarul va inainta contestatia impreuna cu dosarul persoanei in termen de 5 zile de la depunere Comisiei superioare care are obligatia solutionarii contestatiei.
Depasirea termenului de 30 zile prevazut atrage decaderea din dreptul de a contesta certificatul.
Contestatia depusa la alte organe de stat va fi considerata contestatie in termen si solutionata ca atare.
Contestatiile se vor rezolva prin decizii in care se precizeaza deficienta functionala si incadrarea in gradul de handicap sau respingerea contestatiei.
Deciziile emise de catre comisia superioara pot fi atacate potrivit Legii contenciosului administrativ nr.554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.
multumesc mult ,, mama mea simte ca i sa luat dreptul la viata . Si asa se descurca foarte greu acum parca nu mai vrea sa traiasca . O sa fac contestatie si mai departe vedem ce se intampla

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte noi solicitate la evaluarea anuala pentru handicap ContSters285059 ContSters285059 Tatal meu are certificat de handicap grad 1 accentuat din 2011. La comisia de evaluare a persoanelor cu handicap care se face anual, anul acesta însă a mai ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva deciziei de incadrare in grad de handicap curelusa curelusa buna ziua ma numesc ionut sunt din pascani jud. iasi sunt bolnav de hemofilie tip a forma severa am mana stinga blocata din zona cot ,mina dreapta imi sunt ... (vezi toată discuția)
Schimbare grad de handicap violiza violiza Buna seara, soacra mea in 2010 a suferit o operatie pe creier si a ramas paralizata pe partea dreapta ,nu vorbeste, pana acuma a avut certificat de incadrare ... (vezi toată discuția)