avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de furt pe nedrept/fara dovezi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de furt pe nedrept/fara dovezi

Buna seara,
Acum 2 ani si un pic am fost in vizita la iubita mea, care locuia cu alte 3 fete in apartament( fiecare din ele cu iubitii lor care isi faceau aparitia pe acolo + colege de facultate). Am stat o saptamana la ea in apartament, am avut cheie de la casa si au fost momente in care m-am aflat singur in apartament. Dupa ce am plecat acasa, ma trezesc la 3 dimineata cu un telefon de la fosta iubita cum ca, colega X din apartament ma acuza ca i-am furat un obiect de valoare. Obiectul cu pricina se afla intr-o cutie de bijuterii pe care nu am vazut-o, pentru ca nici nu m-am apropiat de camera colegei X. Am fost amenintat de colega X si iubitul ei ca se le inapoiez bunul sau sa le dau banii inapoi si totul o sa treaca.. Jigniri, amenintari etc... ca la usa cortului a fost convorbirea respectiva. Mi-au spus ca or sa mearga la politie si ca o sa vad eu ce patesc. Bun, au trecut 2 ani de atunci si ma suna un nene de la o sectie din Bucuresti sa vin sa dau declaratie, nu mi-a zis in ce calitate ( martor, invinuit) cand am eu timp, si neavand timp si nelocuind in Bucuresti nu am fost. Acesta a trimis la Constanta ceva comisie derogatorie sau cum ii spune sa imi ia declaratie. A trecut ceva timp, cam o luna de cand m-a sunat domnul de aici de la sectie, si astazi mi-a inmanat o citatie in calitate de martor la dosar penal XYZ.

De ce am fost chemat in calitate de martor cand colega X ma acuza atunci ca eu i-am furat bunul. Au trecut 2 ani de atunci, si ma intreb de ce tocmai acum, ca martor. La ce sa ma astept la sectie? Domnul de aici din Constanta imi spune ca nu am nevoie de avocat si ca trebuie sa raspund doar la cateva intrebari ca sa trimita inapoi la bucuresti sa se termine toata treaba asta. Acum, eu ma duc ca martor, la data de pe citatie, dar e posibil sa incerce sa intoarca totul impotriva mea? Ca am auzit de persoane care au fost sanctionate pe nedrept, si nu numai odata. Va multumesc anticipat. O seara frumoasa.
Datorita faptului ca ati fost citat in calitate de martor, nu trebuie sa va sperie. Este in avantajul dvs. este de preferat sa va prezentati, mai ales ca a fost dispusa aceasta comisie rogatorie, si sa nu va mai deplasti dvs.

Persoanele audiate ca martor:
(1) Poate fi audiată în calitate de martor orice persoană care are cunoştinţă despre fapte sau împrejurări de fapt care constituie probă în cauza penală.
(2) Orice persoană citată în calitate de martor are următoarele obligaţii:
a) de a se prezenta în faţa organului judiciar care a citat-o la locul, ziua şi ora arătate în citaţie;
b) de a spune adevărul.
Ultima modificare: Joi, 20 Noiembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Acum , dupa schimabrea C.P. si C.P.P. , cand esti suspect intr-un caz penal , pe declaratie va scrie " Declaratie de Martor " . in fapt , constat ca dumneavoastra sunteti dat ca suspect ca ati furat acele obiect .

Pe citatie scrie martor, iar domnul de aici de la sectie mi-a spus ca trebuie sa raspund la cateva intrebari trimise de la Bucuresti prin comisia aceea. Nu mi-a vorbit sau sa-mi fi dat de inteles ca m-ar suspecta. Parea interesat sa se termine cat mai repede toata debandada creata de tipa aia, care e cel putin, distrata. Din moment ce scrie martor, cum sa fiu "dat" ca suspect?! In fine, cu Dumnezeu inainte, si cel mai bun avocat din oras, o sa ma duc acolo si le voi da peste nas.
Puteti fi audiat initial in calitate de martor si ulterior sa vi se schimbe calitatea in suspect cand din datele şi probele existente în cauză rezultă indicii rezonabile ca dvs ati savarsit fapta pentru care s-a inceput urmărirea penala.
Am inteles. Nu vor fi date si probe existente pentru ca nu este posibil asa ceva, nu am facut nimic. Doar nu o sa fabrice probe pitipoanca de a facut plangerea acum 2 ani si ceva. I-a fost furat de una din colegele de apartament, asta daca a existat vreodata acel bun. Camera ei comunica printr-o usa cu alta camera folosita de o colega de a ei. Veneau prietenii lor pe acolo, era lume in apartament. Se certau ca nebunele, isi furau dero una altuia, fosta mea s-a si batut cu colega ei de camera ulterior, pentru ca s-a murdarit un prosop cu vopsea de par.

Cand voi merge la data de pe citatie, pot depune si eu plangere pentru denuntare calomnioasa? Tipa asta mi-a cauzat foarte mult stres si mi-a stricat relatia cu fosta iubita, am fost amenintat de ea si de prietenul ei, m-au injurat ca la usa cortului si pe mama la fel etc.
Ce pot face? Vreau sa o vad pedepsita pe aceasta fiinta pentru ce mi-a facut.

Alte discuții în legătură

Incalcare drepturi? corsicanoo corsicanoo salut. am si eu cateva intrebari. am fost citat zilele astea ca martor la politie in legatura cu niste spargeri de autoturisme din parcarea din fata blocului. ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac daca vor sa ma forteze sa devin martor pentru a ma autoincrimina utilizator35354 utilizator35354 Ce sa fac daca vor sa ma forteze sa devin martor pt. a ma autoincrimina? Speta: X este prins de catre Politie ca vindea droguri. X incepe sa-i dea in gat ... (vezi toată discuția)
Citatie politie plangere penala - procedura garson garson Buna ziua, Doresc sa stiu cum sa procedez cand sunt chemat la politie ca am depusa o plangere penala. Am avut o altercatie verbala cu cineva intro seara in ... (vezi toată discuția)